Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024

Έρχονται 600 θέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ και 250 νέα ασθενοφόρα


Κατά την διάρκεια της σύσκεψης με φορείς της Υγείας ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε τοποθέτηση της εκπροσώπου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης για το θέμα των γενόσημων φαρμάκων, τόνισε ότι «η Ελλάδα παρότι διαθέτει μια ισχυρή φαρμακευτική βιομηχανία που παράγει γενόσημα, διαθέτει τα μικρότερα ποσοστά τους στην εσωτερική της αγορά.

Και αυτό είναι κάτι που δεν είναι καλό». Στην έκκληση που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των μικροβιολογικών εργαστηρίων στο να βρεθεί μια άμεση λύση στην οικονομική ασφυξία που βιώνουν τα εργαστήριά τους με αφορμή την λειτουργία του Claw back τόνισε ότι η κυβέρνηση έλαβε κάποια έκτακτα μέτρα όπως «την καθιέρωση του ενός και τριών ευρώ στις εξετάσεις, τα διαγνωστικά πρωτοκόλλα και την καθιέρωση του ατομικού Claw back». 

Στις εκκλήσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας για προσλήψεις προσωπικού και νέο στόλο ασθενοφόρων ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα «θα προκηρυχθούν 600 θέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ και θα αγοραστούν 250 ασθενοφόρα από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου