Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαΐου 20, 2024

Δήμος Ζηρού - Αναστολή λειτουργίας της Δομής ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Η Παιδόπολη, με απόφαση του Δήμου


Τι και αν πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου η προηγούμενη δημοτική αρχή εγκαινίαζε μια άρτια και πλήρως σύγχρονη δομή ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στον Δήμο Ζηρού, δείτε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ, τώρα, με απόφαση της νέας δημοτικής αρχής  η δομή αυτή τίθεται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας.

Οι λόγοι για την αναστολή που προβάλλονται από τους υπεύθυνους και υπογράφοντες της απόφασης είναι η έλλειψη προσωπικού στη δομή και η ασφάλεια των ωφελούμενων όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν διασφαλίζεται.

Έτσι λοιπόν, από την προσεχή Τετάρτη στη δομή μπαίνει προσωρινά λουκέτο. 

Να αρθεί άμεσα η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑμεΑ, αλλά και να ζητήσουν ΣΥΓΓΝΩΜΗ από ΑμεΑ και γονείς. Η ανικανότητά τους δεν έχει όρια…αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Καλαντζή και πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαβασιλείου.

Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά ότι υπάρχει περίπτωση αναστολής λειτουργίας του μοναδικού ΚΔΑΠ ΑμεΑ από τη νέα διοίκηση του Δήμου, θεωρήσαμε ότι ήταν ένα κακόγουστο αστείο… Μάλιστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος, σε σχετική ερώτηση που του υποβάλαμε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου, διέψευσε κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη πληροφορία.
Σήμερα με μία ανακοίνωση ΣΟΚ η μη νόμιμη τριμελής επιτροπή ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παραδέχτηκε ότι υπάρχει αδυναμία να λειτουργήσει το συγκεκριμένο ΚΔΑΠ και αναγγέλλει την αναστολή της λειτουργίας (…).
Για την απαράδεκτη αυτή απόφαση ζητάμε την αυτονόητη άρση της άμεσα, αλλά και να ζητηθεί ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τα Άτομα με Αναπηρία και τους γονείς και κηδεμόνες τους για την ανικανότητά τους να λειτουργήσουν μία από τις πιο νευραλγικές δομές του Δήμου μας, την οποία με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να ιδρύσουμε και να λειτουργήσουμε., επισημαίνει ο κος Παπαβασιλείου.

Στον αντίποδα, η κα Αγγελική Παπακώστα Αντιδήμαρχος Ζηρού με αρμοδιότητα την παιδεία, την εκπαίδευση και το εμποριο αναφέρει πως οι απαντήσεις για αυτήν την εξέλιξη θα δοθούν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου