Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2024

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας


Στις “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” που διοργανώνει και φέτος από τις 23 έως τις 26 Μαϊου το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας υλοποιώντας δράσεις που σκοπό έχουν να προάγουν την βιώσιμη ανάπτυξη με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Νικόπολης: Την Πέμπτη, στις 23 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί βιωματική δράση στον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης στους μαθητές του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας. Σκοπός της δράσης είναι οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής, τον ζωικό και φυτικό κόσμο της Νικόπολης και να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η δράση θα περιλαμβάνει θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και κατασκευής ψηφιδωτού στην αίθουσα πολλαπλών δράσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης.

Ιερά Μονή Αβάσσου: Την Παρασκευή, στις 24 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση στην Ιερά Μονή Αβάσσου και το φυσικό της περιβάλλον.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές τους 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας θα περιηγηθούν στο καθολικό της μονής, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου προκειμένου να γνωρίζουν τον πλούσιο ζωγραφικό διάκοσμο της, τον νερόμυλο και το χάνι εξωτερικά της μονής ενώ θα ενημερωθούν για τις πρόσφατες εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών και προστασίας και ανάδειξης του συνόλου της μονής. Σκοπός της δράσης είναι να γνωρίσουν την Ιερά Μονή Αβάσσου σε συνάρτηση με το φυσικό της περιβάλλον, έπειτα από τις πρόσφατες εργασίες ανάδειξης του μνημείου.

Αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στις 10:30π.μ. στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης θα πραγματοποιηθεί η δράση «Περίπατος στην αρχαία Κασσώπη!». Συγκεκριμένα από το αρμόδιο προσωπικό της Εφορείας θα πραγματοποιηθεί μια περιπατητική ξενάγηση με στόχο την γνωριμία του κοινού με τον μνημειακό χώρο και το φυσικό του περιβάλλον. Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας καπέλο και νερό. Η διάρκεια δράσης είναι 50΄, η είσοδος είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες ενώ συστήνεται να έχουν μαζί τους καπέλο και νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου