Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαΐου 21, 2024

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ κατακεραυνώνει τη Δημοτική Αρχή Ζηρού για την απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ


Καταγγελία κατά της Δημοτικής Αρχής Ζηρού για την αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζηρού για την απαράδεκτη πολιτική απόφαση να αναστείλει την λειτουργία του νεοσύστατου ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου.

Απόφαση που μάλιστα δεν ελήφθη από τον Δήμαρχο ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, αλλά από «τριμελή επιτροπή» Αντιδημάρχων.

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων των ΚΔΑΠ και του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Ζηρού προς τον ΠΑΣΕΚΔΑΠ, η εξέλιξη αυτή αποτελεί το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου καθότι η απαξίωση προς τις υπηρεσίες που προσέφερε το εν λόγω προσωπικό εκδηλώθηκε εκ μέρους του Αρμόδιου Αντιδημάρχου σε ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την απειλή του κλεισίματος της δομής κάτι που σε επόμενο συμβούλιο απέδωσε ο ίδιος απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση σε πολιτική απειρία. 

Όμως η αναστολή λειτουργίας δυστυχώς αποδεικνύει πως δεν πρόκειται διόλου για πολιτική ανωριμότητα ή άγνοια αλλά για μία προμελετημένη πράξη η οποία με συστηματικό τρόπο μεθοδεύθηκε.

Επιπροσθέτως από τις αρχές του χρόνου που έχει αναλάβει η Νέα Δημοτική Αρχή υπήρξε μία παραίτηση συναδέλφου η οποία δεν αντικαταστάθηκε ποτέ από τον πίνακα επιλαχόντων της διαγωνιστικής διαδικασίας που είχε προηγηθεί, όπως προβλέπεται και μία εγκυμοσύνη συναδέλφου η οποία δεν μπορεί να λάβει την άδειά της καθότι δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία αντικατάστασης της.

Παράλληλα οι άλλες δύο δομές ΚΔΑΠ τυπικής του Δήμου λειτουργούν και αυτές υποστελεχωμένες καθότι εδώ και 3 μήνες δεν έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις ώστε το προσωπικό να τηρεί την αναλογία όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ ίδρυσης και λειτουργίας των Δομών

Μάλιστα η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία της Περιφέρειας είχε προβεί σε επιτόπιο έλεγχο των Δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Ζηρού και προχώρησε σε συστάσεις για πρόσληψη προσωπικού ώστε να τηρείται η απαραίτητη αναλογία. Ο Δήμος Ζηρού αντ’ αυτού όχι μόνο δεν προχώρησε σε προσλήψεις, αλλά αντιθέτως άφησε υποστελεχωμένες τις δομές συλλήβδην φτάνοντας σήμερα στην αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Η Παιδόπολη».

Να σημειωθεί ότι το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Ζηρού «Η Παιδόπολη» είναι μία νεοσύστατη δομή που λειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2023 και αντί να λάβει την στήριξη που θα έπρεπε για να ορθοποδήσει αντιθέτως με εμμονικό τρόπο βάλλεται από την Νέα Δημοτική Αρχή. 

Η δημόσια εκφρασμένη από τουλάχιστον δύο νέους αντιδημάρχους, αρνητική στάση έναντι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ειδικότερα η ακραία επιθετική στάση τους έναντι των εργαζομένων στη συγκεκριμένη Δομή, εγείρει εύλογα ερωτήματα για τους σκοπούς των αντιδημάρχων αυτών, καθώς με το να κλείνεις ή με το να απειλείς να «αυτό» καταγγέλεις μία Δομή του Δήμου δεν βοηθάει στο να διορθώσεις τις ελλείψεις της και να βελτιώσεις τις υπηρεσίες της, αλλά αντιθέτως έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσει η Δομή, να πεταχτούν στον δρόμο τα παιδιά και οι ενήλικες με αναπηρία που εξυπηρετούνται δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στις οικογένειές τους και φυσικά να χάσουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι της Δομής. Εκτός, αν όλη αυτή η αναστάτωση έχει ως στόχο τελικά το τελευταίο σκέλος, δηλαδή την απόλυση των εργαζομένων ώστε να προσλάβει στη συνέχεια η νέα δημοτική αρχή τα «δικά της παιδιά». 

Ευχόμαστε να μην είναι αυτό, αν και όλες οι δημόσιες τοποθετήσεις των εμπλεκόμενων και οι σχετικές τους αποφάσεις αυτό δείχνουν, γιατί αν είναι αυτό, τότε μιλάμε για μία απαράδεκτη και ανήθικη τακτική που θυσιάζει υπηρεσίες πολύτιμες για τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία, απλά και μόνο για «βρώμικα» μικροπολιτικά παιχνίδια. 

Είναι δυνατόν όλοι η Δήμοι της χώρας να πασχίζουν να ιδρύσουν ένα ΚΔΑΠ- ΜΕΑ και ο Δήμος Ζηρού που το κατόρθωσε να το κλείνει λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του;

Επομένως σήμερα δημιουργούνται ευλόγως απορίες εάν η δημοτική αρχή προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον αναστέλλοντας τη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ ή σκοπός της είναι να καλύψει την κάκιστη διοίκηση είτε από ολιγωρία είτε από αμέλεια είτε επί σκοπού που οδήγησε στην υποστελέχωση όλων των Δομών γενικά, αλλά στο «κεφαλοκλείδωμα» ειδικά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ « Η Παιδόπολη».

Όποιος γνωρίζει από Τοπική Αυτοδιοίκηση, όποιος γνωρίζει από ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ
ΑμεΑ, όποιος γνωρίζει από ανθρωπιά και ευαισθησία δεν αναστέλλει τη λειτουργίας
μίας Δομή που αδειοδοτήθηκε με τεράστιο αγώνα και θέτει το προσωπικό σε ευθεία
απειλή απόλυσης Αν το κάνει κάποιος αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, στην προκειμένη είτε των ιδιωτικών ΚΔΑΠ είτε των ψηφοθηρικών υποσχέσεων. Πάντως σίγουρα όχι τα συμφέροντα του Δήμου.

Καλούμε τον Δήμο Ζηρού να πάρουν ΑΜΕΣΑ πίσω την απόφαση της Επιτροπής του
για αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Η Παιδόπολη», σε καμία περίπτωση να
μην λάβουν απόφαση-«ταφόπλακα» για τους εργαζομένους και του ωφελούμενους
στην πιο σημαντική περίοδο λόγω των επικείμενων αιτήσεων-εγγραφών και φυσικά να προχωρήσουν άμεσα στις προσλήψεις που είναι απαραίτητες σε όλες τις δομές για να λειτουργούν με τον πλέον εύρυθμο και νόμιμο τρόπο. Καθώς επίσης και να προχωρήσει «χθές» στην αποπληρωμή των χρωστούμενων δεδουλευμένων μισθών του συνόλου του προσωπικού των Κοινωνικών Δομών του Δήμου. Αναρωτιόμαστε: 

Αυτό είναι το "ευχαριστώ" της Δημοτικής αρχής σε όλους τους εργαζόμενους που τόσους μήνες "βάζουν πλάτη" για να λειτουργούν όλες οι δομές ,απλήρωτοι;;;

Καλούμε τους γονείς και τις οικογένειες των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία της
περιοχής να μην το αφήσουν έτσι και να διεκδικήσουν μία ανοιχτή Δομή ΚΔΑΠ-ΜΕΑ για τα παιδιά τους με βελτιώσεις όπου χρειάζεται ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται με επάρκεια και με ασφάλεια. 

Δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα τους σε αυτόν τον αγώνα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου
Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας να προβούν σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις και παραινέσεις, αλλά και την αναγκαία υποστήριξη προς τον Δήμο Ζηρού ώστε να μην ανασταλεί ούτε για μισή μέρα η λειτουργία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες ατόμων με αναπηρία αλλά και γονέων ατόμων με αναπηρία να απαιτήσουν από τον Δήμου Ζηρού να μην αναστείλει τη λειτουργία της Δομής, αλλά αντιθέτως ν την στηρίξει και να τη βελτιώσει.

Καλούμε τους τοπικούς Βουλευτές και την ΠΟΕ-ΟΤΑ να παρέμβουν για τη συνέχιση
λειτουργίας του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και τη διατήρηση της εργασίας των εργαζομένων σε αυτό.

Καλούμε την ΚΕΔΕ και την Περιφέρεια Ηπείρου να καταδικάσουν αποφάσεις
"κλεισίματος" δημοτικών δομών.

Δηλώνουμε απερίφραστα τη στήριξή μας στον αγώνα των συναδέλφων μας που
απειλούνται αυτή τη στιγμή με απώλεια της εργασίας τους και καθιστούμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως τέτοιες μεθοδεύσεις που θα έχουν ως στόχο το κλείσιμο Δομών και την απόλυση εργαζομένων θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Διαμαντής Αντώνης
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ζιάκου Κατερίνα

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω καταγγελία του πανελληνίου συλλόγου έχει κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στην Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και στους τοπικούς βουλευτές. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου