Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαΐου 26, 2024

Υποδοχή εταίρων προγράμματος Erasmus + στο 4o Δημοτικό σχολείο Πρέβεζας


Την προηγούμενη εβδομάδα, το 4o Δημοτικό σχολείο Πρέβεζας είχε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει τις Γαλλίδες εταίρους Taïana Marcon, Delphine Durcos και Myriam Castel από το πρόγραμμα Erasmus + και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα ENIEDE

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ΚΑ220 Σύμπραξη μεταξύ οργανισμών και φορέων. Ο γαλλικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός PAR LE MONDE που εδρεύει στο Παρίσι και αναπτύσσει προγράμματα ψηφιακής αλληλογραφίας για  σχολεία σε όλο τον κόσμο συντονίζει το συγκεκριμένο έργο. Στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος είναι η Εκπαίδευση των εκπαιδευτικών για την ένταξη θεμάτων περιβάλλοντος στη διαπολιτισμική και ψηφιακή αλληλογραφία.

Η υποδοχή αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και την ευρύτερη σχολική κοινότητα να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και πολιτισμικά στοιχεία με τους εταίρους.

Η άφιξη των εταίρων μας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στο σχολείο μας, όπου τους υποδέχτηκαν με χαμόγελα και ενθουσιασμό μαθητές και εκπαιδευτικοί. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε μια σύντομη τελετή υποδοχής με ομιλίες από την διευθύντρια  του σχολείου μας και τους εκπροσώπους του προγράμματος Erasmus Παρασκευή Παππά, Κυριακή Δερμιτζάκη και Ανθούλα Σταύρου. Οι επισκέπτες μας εντυπωσιάστηκαν από την ελληνική φιλοξενία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υποδοχής, η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Σοφία Μπαρκαγιάννη μας προετοίμασε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών για να γνωρίσουν οι καλεσμένοι μας την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι εταίροι μας συμμετείχαν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εργαστήρια που διοργανώθηκαν από το σχολείο μας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε ομαδικές εργασίες, να ανταλλάξουν απόψεις και να μάθουν για τις διαφορετικές εκπαιδευτικές πρακτικές και κουλτούρες των άλλων χωρών. Μέσα από την διαδικτυακή σύνδεση με το σχολείο στην Γαλλία, οι μαθητές αντάλλαξαν τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει καθώς η τεχνολογία αξιοποιήθηκε από το πρόγραμμα για να περιλάβει  υβριδικές κινητικότητες.

Εκτός από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διοργανώθηκαν και πολιτισμικές εκδηλώσεις, όπου οι εταίροι μας γνώρισαν την ελληνική παράδοση και κουλτούρα. Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις καρδιές γεμάτες από τις νέες φιλίες και τις εμπειρίες που απέκτησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου