Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2024

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Με επιτυχία η Διοργάνωση του έργου «OliveOilMedNet» και ενημερωτικής εκδήλωσης σε επιχειρήσεις του ελαιοκομικού κλάδου


Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου OliveOilMedNet – “ Μεσογειακό Δίκτυο για την Προώθηση της βιωσιμότητας και αυθεντικότητας στον τομέα ελαιολάδου ” – οργανώθηκε με επιτυχία από το Επιμελητήριο Πρέβεζας στις εγκαταστάσεις του στις 13 & 14 Μαΐου 2024.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ηγείται ενός σχήματος απαρτιζόμενο από δημόσιες Αρχές, Ενώσεις Παραγωγών και Ερευνητικά Ιδρύματα 7 Μεσογειακών χωρών. Συγκεκριμένα το σχήμα αποτελείται από: το Επιμελητήριο Πρέβεζας, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό -ΕΛΓΟ Δήμητρα, και την Περιφέρεια Πελοποννήσου από την Ελλάδα, την Πορτογαλική Ένωση Ελαιόλαδου από την Πορτογαλία, την CIA -Περιφερειακή Ένωση Αγροτών Απουλίας και την Ένωση Ελαιοπαραγωγών του Μπάρι από την Ιταλία, το Επιμελητήριο της Κορσικής από την Γαλλία, το Επιμελητήριο Πάφου από την Κύπρο, το Πανεπιστήμιο της Jaen από την Ισπανία και τέλος το Αγροτικό Πανεπιστήμιο Τιράνων της Αλβανίας.

Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα συνεργασία Interreg Euro-Med 2021-2027, σκοπεύει να αντιμετωπίσει κοινές εδαφικές προκλήσεις όσον αφορά τον ελαιοκομικό κλάδο στην περιοχή της Μεσογείου. Ο κύριος σκοπός του έργου OliveOilMedNet είναι η να βελτιώσει τον τομέα του ελαιολάδου εισάγοντας καινοτόμους και αποτελεσματικούς τρόπους. Για να πετύχει τον στόχο του υιοθετεί και επικυρώνει περαιτέρω και υπερβαίνει τις υπάρχουσες πρακτικές που έχουν αναπτυχθεί σε άλλα έργα αλλά και ενισχύει την ικανότητα των αρχών που ασχολούνται με τη χάραξη πολιτικής στον τομέα του ελαιολάδου και των εταιρειών ελαιολάδου να παράγουν πιο ανταγωνιστικά, «αυθεντικά» και «πράσινα» προϊόντα ελαιολάδου.

Την συνάντηση παρακολούθησαν εκπρόσωποι και στελέχη από όλους τους εταίρους του έργου και του συνεργαζόμενου εταίρου ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ. Επίσης συμμετείχαν στελέχη της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Interreg Euro-Med αλλά και εκπρόσωποι του ISE Mission. Την πρώτη ημέρα της Συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας καλωσόρισε θερμά τους συμμετέχοντες και στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι μεθοδολογίες υλοποίησης των παραδοτέων του έργου και οι κανόνες δημοσιότητας. Την δεύτερη μέρα συζητήθηκαν διαχειριστικά θέματα και πάρθηκαν αποφάσεις. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη μελέτης σε τοπικές καλλιέργειες ελιάς και ελαιοτριβεία.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης διοργανώθηκε ανοιχτή εκδήλωση για την ενημέρωση των τοπικών ελαιοπαραγωγών. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ Μπούρης Ιωάννης τόνισε την σπουδαιότητα του έργου για την περιοχή και οι Έλληνες εταίροι ενημέρωσαν τους τοπικούς ελαιοπαραγωγούς για τους στόχους του έργου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η κ. Αναστασία Σίμου Τάσιου θεματικής Αντιπεριφερειάρχης για την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου