Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2024

Επίσκεψη του 6ου Δημ. Σχολείου Πρέβεζας στην Τουρκία στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, πέντε  μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί του 6ου Δη. Σχ. της Πρέβεζας  πραγματοποίησαν από 26 έως 31 Μαΐου 2024 μία αξέχαστη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τουρκία.

Η αποστολή του σχολείου μας φιλοξενήθηκε από το  Δημ. Σχ. Manavpinari Ilkokulu στο Karasu, επαρχία Sakarya της Τουρκίας. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συνομηλίκους τους από την Τουρκία, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν νέες φιλίες. Η θερμή υποδοχή και η φιλοξενία των Τούρκων μαθητών και εκπαιδευτικών έκανε αυτή την εμπειρία αξέχαστη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που ενίσχυσαν το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών των διαφορετικών χωρών. Οι δραστηριότητες οργανώθηκαν τόσο στο σχολείο όσο και σε κοντινά φυσικά πάρκα, δάση και ποτάμια.

Αυτή η επίσκεψη δεν ήταν μόνο εκπαιδευτική αλλά και πολιτιστική. Οι μαθητές μας έμαθαν πολλά για την ιστορία και τις παραδόσεις της Τουρκίας, Μέσα από χορούς, τραγούδια και παραδοσιακές γεύσεις, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πολιτιστικά στοιχεία και δημιούργησαν ισχυρούς δεσμούς.

Το πρόγραμμα Erasmus+ απέδειξε για ακόμη μία φορά τη δύναμή του στην προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και της εκπαίδευσης μέσω της εμπειρίας. Οι μαθητές μας γύρισαν πίσω γεμάτοι ενθουσιασμό, γνώσεις και νέες φιλίες που θα διαρκέσουν μια ζωή. Η εμπειρία αυτή άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στις καρδιές όλων των συμμετεχόντων και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες.

Τον Οκτώβριο είναι η σειρά του σχολείου μας να φιλοξενήσει τους εταίρους μας από Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία. Αυτή η ανταλλαγή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ενίσχυση των διεθνών μας σχέσεων και στην προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης. Αναμένουμε με χαρά την άφιξή τους και ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στο σχολείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου