Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 04, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η ΕΤΑΝΑΜ στην "υπηρεσία" των Δήμων για αναζήτηση κονδυλίων και χρηματοδοτικών εργαλείων


Για τη δράση της ΕΤΑΝΑΜ μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή "'Ολα στον αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη η νέα πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου και περιφερειακή σύμβουλος Αναστασία Σίμου-Τάσιου.

Η κ. Σίμου αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό της ΕΤΑΝΑΜ υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν φορέα αυτοδιοίκησης που βοηθά τους ΟΤΑ στην αξιοποίηση προγραμμάτων που αφορούν το περιβάλλον, τον τουρισμό, τις υποδομές κλπ. με έμφαση πάντα στην προστασία και αξιοποίηση του Αμβρακικού Κόλπου.
Προτεραιότητα σύμφωνα με την πρόεδρο του Δ.Σ της ΕΤΑΝΑΜ αποτελεί η επικαιροποίηση των στόχων και ο επαναπροσδιορισμός των έργων της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για τον Αμβρακικό Κόλπο έτσι ώστε να αναζητηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Η κ.Σίμου σημειώνει ότι οι ολοκληρωμένες μελέτες και οι ρεαλιστικές προτάσεις είναι τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί έμφαση από τους Δήμους, ενώ η ίδια δηλώνει υπέρμαχος μιας ενιαίας ολοκληρωμένης και στρατηγικής πρότασης σημαντικών έργων και δράσεων ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του κάθε Δήμου, την Ανθεκτικότητα της περιοχής, την βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου