Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

Καχριμάνης για απαγορευτικό φορτηγών - Αναγνώρισε τα κενά της απόφασης και προέβη άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις


Βασικό μέλημα για την λήψη της απόφασης από πλευράς Καχριμάνη σχετικά με το απαγορευτικό των φορτηγών στο οδικό δίκτυο του Ν.Πρέβεζας ήταν η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα που καταγράφεται ειδικά στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

Μετά την αρχική απόφαση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης προχώρησε σε σημαντικές τροποποιήσεις καλύπτοντας έτσι κενά που είχαν δημιουργηθεί.

Βασικό, ότι ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε τις απαραίτητες αλλαγές που έπρεπε να κάνει και το έπραξε άμεσα, αμέσως μετά το πρώτο τριήμερο της εφαρμογής του μέτρου.

Ουσιαστικά, ο κος Καχροιμάνης με την τροποποίηση της απόφασης εμμέσως πλην σαφώς αποδέχεται ότι στην αρχική του απόφαση υπήρξαν αβλεψίες κάτι που φρόντισε να τακτοποιήσει τάχιστα.

Άλλωστε και ποιος δεν κάνει λάθη στη δουλειά του ; Το θέμα είναι να τα αναγνωρίζουμε και να τα διορθώνουμε αμέσως, πράγμα που έκανε και Περιφερειάρχης Ηπείρου επιδεικνύοντας πολιτική γενναιότητα δίχως εγωισμούς.

Η νέα τροποποιημένη απόφαση, όπως πρώτο το PrevezaBest σας ενημέρωσε έχει ως εξής:

Την τροποποίηση της με αριθμ. πρωτ. 90606/9867/ 06-06-2024 απόφασης και εγκρίνουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου ωφέλιμου βάρους άνω των 8 τόνων από την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και κατά τις τρεις ημέρες της εβδομάδας, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ως και τις επίσημες αργίες από ώρα 15.00 έως 21.00, στα παρακάτω τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας και Θεσπρωτίας και στις δύο κατευθύνσεις: 

1. Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (παραλιακή )από την Χ.Θ.0+000 Σήραγγα Ακτίου έως τη Χ.Θ.87+000 -Ηγουμενίτσα. 

2. Από Χ.Θ.5+000(Αρχαία Νικόπολη)μέχρι τη Χ.Θ. 39+000 της Ε.Ο. Πρέβεζας - Γέφυρας Καλογήρου. 

3. Ε. Ο. Κόμβος Φραξήλα -Κόμβος Λιμποχωβίτη και 

4. Ε.Ο. Αρχαγγέλου -Γλυκής,(από διασταύρωση Αρχαγγέλου έως οικισμός Γλυκής όρια Π.Ε. Θεσπρωτίας) 

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ:

 α) Τα οχήματα ευπαθών και νωπών προϊόντων

β) Τα οχήματα τροφοδοσίας κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών,

ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων

γ) Τα οχήματα τροφοδοσίας πάσης φύσεως καταστημάτων τουρισμού και

εστίασης έως 10 τόνους ωφέλιμου φορτίου.

δ) Τα οχήματα μεταφοράς υγραερίου και υγρών καυσίμων έως 10 τόνους ωφέλιμου φορτίου.

ε) Τα οχήματα που εκτελούν εντεταλμένο έργο Πολιτικής Προστασίας

Τις πρωινές ώρες Σαββάτου και Κυριακής, ήτοι από 2 π.μ. έως 10 π.μ. επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων. 

2 σχόλια:

  1. Μιλάμε ότι οι άνθρωποι είναι καθυστερημένοι....
    Ένα βυτιοφόρο 40τν θα ερθει μια φορά και θα τροφοδοτήσει τρία πρατήρια για όλο το Σαββατοκύριακο...
    Με αυτή την απόφαση αυτά τα τρία πρατήρια θα πρέπει να παραλάβουν δύο φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο με τρία διαφορετικά βυτία 10τν....
    Το ένα δρομολόγιο δλδ το κάνουν έξι και κατά τα άλλα περιορίζουν την κίνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη ΗΠΕΊΡΟΥ κ.Καχριμάνη που για ακόμη μια φορά εφαρμόζει την τακτική "πονάει κεφάλι- κόβει κεφαλι". Ανίκανος μετά από 13 χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας ΗΠΕΊΡΟΥ να βελτιώσει και να ανανεώσει το οδικό δίκτυο των νομών της Περιφέρειάς του, πλην των Ιωαννίνων, παίρνει τη γενναία απόφαση να διακόψει την κυκλοφορία των φορτηγών θεωρώντας ότι αυτοί ευθύνονται για τη συμφόρηση του κεντρικού οδικού άξονα της Περιφέρειας του και αγνοώντας παντελώς ότι απαγορεύει με αυτό το τρόπο σε μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών να βιοπορισμού σε δύσκολους καιρούς. Προφανώς την συγκεκριμένη ομάδα επαγγελματιών τη χρειαζεται μόνο για να πληρώνει τα διόδια στους σταθμούς και να περνούν από τις γεφυροπλάστιγγες. Η ΝΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΣΕΎΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή