Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 27, 2024

Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από σήμερα η πλατεία του Αγίου Νεκταρίου στην Πρέβεζα


Τα αποκαλυπτήρια της πλάκας που φέρει το όνομα του προκαθημένου της Ορθοδοξίας έγιναν σήμερα το απόγευμα από τον ίδιο και τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορφέας παρουσία των αρχών ,των φορέων και του κόσμου που υποδέχθηκε τον Πατριάρχη στη δεύτερη δημόσια εκδήλωση της διήμερης επίσκεψης του στην πόλη.

Ο κ Γεωργάκος στο καλωσόρισμα του χαρακτήρισε ως ύψιστη τιμή για τον ιστορικό μας τόπο την παρουσία του Παναγιωτάτου υπογραμμίζοντας ότι η πλατεία αυτή θα θυμίζει για πάντα τον δεσμό του Οικουμενικού Πατριάρχη με την Πρέβεζα.


Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Αηδώνη εξέφρασε την συγκίνηση της για την ιδιαίτερη τιμή της επίσκεψης του Πατριάρχη ενώ στη συνέχεια διάβασε την ομόφωνη απόφαση του σώματος για την ονομασία της πλατείας του Αγίου Νεκταρίου.


Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποδοχή αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον αγώνα που δίνει το Πατριαρχείο
για την διατήρηση των θρησκευτικών μνημείων εκφράζοντας την ευχή η πλατεία να θυμίζει για πάντα στο λαό της πόλης την προσπάθεια για την διαφύλαξη της θρησκευτικής μας κληρονομιάς.


Σε ανάμνηση δε της επίσκεψης του ο Οικουμενικός Πατριάρχης φύτεψε μια ελιά στον αύλειο χώρο του Ναού ως σύμβολο ειρήνης και ευλογίας.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου