Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη στην Αρχαία Κασσώπη από το Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ


Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιεί το καλοκαίρι 2024 το πρόγραμμα "Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας".

Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, η καινοτόμος αυτή δράση ανάδειξης των σωζόμενων αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας περιλαμβάνει περιοδεία της παράστασης Πλούτος του Αριστοφάνη σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, με έναν θίασο σημαντικών καλλιτεχνών της νέας γενιάς του ελληνικού θεάτρου.
Με φυσικό φως και ήχο, το τελευταίο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, ο Πλούτος, που κορυφώνει “κομψά” τον πειραματισμό του ποιητή με το κωμικό είδος, θα παρουσιαστεί σε 17 αρχαία θέατρα της χώρας στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Κασσώπη, το μικρό θέατρο Αμβρακίας στην Άρτα και τα Γίτανα στη Θεσπρωτία.
Πρόκειται για μια σύνδεση του σύγχρονου πολιτισμού με τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτόχρονα μια πολύτιμη συνέργεια ανάμεσα σε φορείς πολιτισμού, που φέρνει τη δραματική τέχνη και κάποιους από τους φυσικούς της χώρους στο επίκεντρο της ζωής των τοπικών κοινοτήτων.
Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι δωρεάν με δελτία εισόδου, που θα διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού το πρόγραμμα της περιοδείας.
Η διάρκεια του έργου είναι 60’ ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Γιαλελής, Κατερίνα Παπανδρέου, Ελίνα Ρίζου και Βασίλης Σαφός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου