Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αλλαγή τρόπου φύλαξης του εμπορικού Λιμένα


Έκτακτη συνεδρίαση
  του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, η οποία θα λάβει χώρα με τη διαδικασία δια ζώσης, τη Παρασκευή 21/06/2024 και ώρα 14:00 μ.μ, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης του παρακάτω θέματος :

1.   Λήξη φύλαξης του εμπορικού Λιμένα λόγω πέρας συμβάσεως  και αλλαγή τρόπου φύλαξης εμπορικού Λιμένα Πρέβεζας


Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου κου Κουμπή αλλάζει ο τρόπος φύλαξης του εμπορικού λιμένα Πρέβεζας


Η εισήγηση έχει ως εξής:


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΔΛΤ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΦΥΛΑΞΗ)

ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

   Λαμβάνοντας υπόψη ότι την 22α Ιουνίου 2024 λήγει η υφιστάμενη σύμβαση για την παροχή προσωπικού με καθήκοντα ασφαλείας (φύλαξη) στη Λιμενική Εγκατάσταση του Εμπορικού Λιμένα Πρέβεζας, και παράλληλα τον μεγάλο αριθμό εγκυκλίων της αρμόδιας Αρχής (ΥΝΑΝΠ/ΚΕΠ/ΔΕΔΑΠΛΕ) από τις αρχές του 2023 μέχρι και σήμερα που επιφέρουν σημαντικές λειτουργικές αλλαγές εισηγούμαι:

1.    Την παράταση της ισχύουσας σύμβασης κατά το προβλεπόμενο 10% του συμβατικού τιμήματος και μέχρι εξάντλησης του εν λόγω συμπληρωματικού ποσού.

2.    Την περιοδική φύλαξη της Λιμενικής Εγκατάστασης, μόνο όταν εξυπηρετούνται υπόχρεα πλοία στα μέτρα ασφαλείας του Κώδικα ISPS, και συγκεκριμένα  δύο (2) ώρες πριν τον κατάπλου υπόχρεου πλοίου και μέχρι μια (1) ώρα μετά την αναχώρηση του.

3.    Την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για προσωπικό με καθήκοντα ασφαλείας (φύλαξη) με βάση την περιοδική φύλαξη της Λιμενικής Εγκατάστασης.

4.    Την απευθείας ανάθεση συμπληρωματικού ποσού για προσωπικό ασφαλείας (φύλαξη), σύμφωνα με το άρθρο 328 του Ν.4412/2016 όπως ισχύει, σε περίπτωση που εξαντληθεί το ποσό της παράτασης της ισχύουσας σύμβασης κατά 10% και πριν την ανάδειξη οριστικού αναδόχου, δεδομένου ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (Κανονισμός 2004/725/ΕΚ, Ν.3622/2007 κλπ.,) δεν επιτρέπεται η εξυπηρέτηση υπόχρεων πλοίων χωρίς της εφαρμογή των προβλεπόμενων ελάχιστων μέτρων ασφαλείας.

5.    Την Αναθεώρηση του ισχύοντος ΣΑΛΕ προκειμένου να ενταχθεί η περιοδική φύλαξη και να επικαιροποιηθούν όσα Κεφάλαια και έντυπα απαιτούνται σε προσαρμογή των εγκυκλίων της αρμόδιας Αρχής.        

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η υλοποίηση Κανονισμών της ΕΕ είναι υποχρεωτικής εφαρμογής και υπερισχύουν της Ελληνικής νομοθεσίας σύμφωνα με το Άρθρο 28 παράγραφος 1 του Συντάγματος της Ελλάδος, παρακαλώ για την έγκρισή σας.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου