Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 27, 2024

Με την μουσική εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσκεψης Βαρθολομαίου στην Πρέβεζα


Στο Θέατρο της Αρχαίας Νικόπολης έναν μοναδικό χώρο που αποτελεί σταυροδρόμι της ρωμαϊκής περιόδου και των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού πραγματοποιήθηκε η συνάντηση χορωδιακών σχημάτων της Πρέβεζας προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου το οποίο αναστηλώθηκε και μπορεί να φιλοξενεί πλέον εκδηλώσεις, συναντήθηκαν η Χορωδία Ψαλτών της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης,τα Ηχοχρώματα,το παιδικό τμήμα της Αρμονίας και η Παραδοσιακή Χορωδία του Δημοτικού ωδείου Πρέβεζας, παρουσιάζοντας εκκλησιαστικούς ύμνους, παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ,μίλησε για το θρησκευτικό του έργο και τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία του χώρου της Νικόπολης και στο πέρασμα του Απόστολου Παύλου από αυτή. Επίσης προσέφερε στον Παναγιώτατο εκ μέρους του λαού της περιοχής μια εικόνα του Αγίου Νικολάου .

Γνώστης της ιστορίας του τόπου φάνηκε και ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ο οποίος τον χαρακτήρισε ως τόπο περιηγητών και μορφών της Χριστιανοσύνης όπως ο Απόστολος Παύλος . Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Αμβρακικό Κόλπο και στην ανάγκη προστασίας του οικοσυστήματος, εκφράζοντας την ευχή για ευόδωση των προσπαθειών ένταξης της Νικόπολης στην UNESCO.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τα χορωδιακά σχήματα για την παρουσία τους και τον δήμο για τη διοργάνωση, ενώ δέχτηκε και δώρα από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας Δημήτρη Σουμαλεύρη.

Την όμορφη βραδιά τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες ,οι βουλευτές Σπύρος Κυριάκης και Κώστας Μπάρκας,η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Αηδώνη, αντιδήμαρχοι , δημοτικοί σύμβουλοι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανθή Αγγέλη, οι στρατιωτικές και λοιπές αρχές από την ευρύτερη περιοχή και αρκετός κόσμος.
Η διήμερη επίσκεψή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πρέβεζα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τα εγκαίνια στο Προσκυνητάρι του Αποστόλου Παύλου το οποίο κατασκευάστηκε από τη Μητρόπολη στο Λιθάρι , τόπο κηρύγματος του και την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού στη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις 18.30.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου