Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τα φύκια πολύτιμα για την προστασία των ακτών


Τι ανέφερε στην Δ.Ρ.Π η υπεύθυνη προγραμμάτων στην Περιβαλλοντική Οργάνωση I SEA Ρωξάνη Ναασάν Άγα - Σπυριδοπούλου

Την χρησιμότητα και την ωφελιμότητα των φυκιών που συσσωρεύονται στις παραλίες υπογράμμισε μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και την εκπομπή του Χρήστου Ανεμοζάλη "Όλα στον αέρα" η υπεύθυνη προγραμμάτων στην Περιβαλλοντική Οργάνωση I SEA Ρωξάνη Ναασάν Άγα - Σπυριδοπούλου .
Συνεχίζοντας και ενισχύοντας την ενημερωτική καμπάνια της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης η κ. Σπυριδοπούλου εξήγησε μεταξύ άλλων ότι τα φύκια αποτελούν κομμάτι του οικοσυστήματος της Ποσειδωνίας που υπάρχει στο βυθό της Μεσογείου και τα οποία ακόμη και μετά την αποξήρανσή τους συνεχίζουν να εμπλουτίζουν την άμμο με πολύτιμα στοιχεία και συνάμα να προστατεύουν τις ακτές από την διάβρωση.
Η περιβαλλοντολόγος διευκρινίζει ότι τα φύκια δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση εστία μόλυνσης ή κινδύνου για τους λουόμενους αλλά αντίθετα δημιουργούν συνθήκες ευεξίας, σημειώνοντας ότι η απομάκρυνσή τους κυρίως με μηχανικά μέσα εμπίπτει σε ένα πολύπλοκο καθεστώς αδειοδοτήσεων το οποίο θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι δήμοι πριν προβούν σε τέτοιες εργασίες που δεν ωφελούν το περιβάλλον και τις ακτές.

1 σχόλιο:

  1. Τέτοια λένε οι περιβαντολόγοι και βρίσκει ευκαιρία ο δήμος και δεν καθαρίζει τις ακτές και ας πάει μετά η κ. Σπυριδοπούλου ν κάνει μπάνιο στις ντάνες με τα φύκια κάτω απο το πανόραμα και το σπίτι του κλάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή