Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ευρωεκλογές - Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία


Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για τις ευρωεκλογές σε 18.380 εκλογικά τμήματα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, και αναμένεται να  κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 9.796.330 εκλογείς και δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν κλείσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή είναι γεννημένοι μετά το 2007. Δικαίωμα για να ψηφίσουν για πρώτη φορά έχουν 111.500 νέοι εκλογείς.


Για τη διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία είναι προσβάσιμη και από το Gov.gr.

Στο Ν.Πρέβεζας λειτουργούν 137 εκλογικά τμήματα, ενώ 1203 έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εκλογές μέσω επιστολικής ψήφου. 

Πόσους σταυρούς βάζουμε

Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως τέσσερις σταυρούς δίπλα από τους υποψηφίους της προτίμησής τους. Σε περίπτωση όμως που τεθούν περισσότεροι από τέσσερις σταυροί, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Την προτίμηση των ψηφοφόρων διεκδικούν συνολικά 1.168 υποψήφιοι ευρωβουλευτές που είναι ενταγμένοι στα ψηφοδέλτια 31 κομμάτων.


To PrevezaBest, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και τώρα θα σας μεταφέρει τα αποτελέσματα των εκλογών έγκυρα και με άμεσο τρόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου