Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ρεμπής για την Τάφρο του Αγίου Ανδρέα "Το έργο θέλω να το κάνω και θα το κάνω, θα άρω το αίτημα διάλυσης της σύμβασης"


Η Έγκριση χορήγησης παράτασης συμβατικής προθεσμίας του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΑΦΡΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ» απασχόλησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο ανάδοχος του έργου, κος Παναγιώτης Ρεμπής όπου έχει καταθέσει αίτημα διάλυσης της σύμβασης και μεταξύ άλλων είπε ότι λειτούργησε βάση Νόμου, ωστόσο, στην συνεδρίαση εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκαταβατικός λέγοντας πως το έργο θέλω να το κάνω και θα το κάνω και αν αισθανθώ πως όλα είναι εντάξει τότε θα άρω το αίτημα διάλυση της σύμβασης, διότι από το κράτος που είναι αρμόδιο για την πληρωμή του δεν έχει τακτοποιήσει τις οφειλές προς τον ίδιον

Ζούμε στην εποχή όπου συμβάσεις διαλύονται πανελλαδικά λόγω ότι οι εργολάβοι είναι απλήρωτοι από το κράτος, στο έργο των κρηπιδωμάτων λειτούργησα περισσότερο σαν πατριώτης, ενώ μέρος του έργου δεν έχει πληρωθεί ακόμη είπε ο κος Ρεμπής. 

Στο ίδιο πνεύμα συγκατάβασης κινήθηκε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος και απευθυνόμενος προς τον κο Ρεμπή είπε πως για την πληρωμή θα πιέσουμε όλοι και πως δίνουμε παρατάσεις σε όλους τους εργολάβους , το έργο πρέπει να γίνει και θα σας στηρίξουμε δήλωσε ο Νίκος Γεωργάκος.

Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση  χορήγησης παράτασης συμβατικής προθεσμίας του έργου: "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΑΦΡΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ"

Να θυμίσουμε πως το επί σειρά πολλών ετών «κολλημένο» έργο χωροθετείται περιμετρικά και  εξωτερικά των τειχών του  Κάστρου του Αγίου Ανδρέα,  ενώ περιλαμβάνει τμήμα της οδού Περδικάρη από το Ηρώο  μέχρι την ανατολική πύλη του  Κάστρου, καθώς και διαμόρφωση του χώρου  δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών.

Πιο συγκεκριμένα θα διαμορφωθούν και αναδειχθούν τα  ιστορικά τείχη, θα πλακοστρωθεί ο δρόμος και θα  μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, θα διαμορφωθεί  ειδική διαδρομή για πεζούς με δυνατότητες ανάπαυσης και αναψυχής, θα γίνουν φυτεύσεις κυρίως με θάμνους και δέντρα που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής (κυρίως ελιές, κυπαρίσσια). Ο φωτισμός περιλαμβάνει νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης τύπου  LED  με ιστούς  παραδοσιακού  τύπου, ενώ  σε  θέσεις όπου είναι εφικτό θα τοποθετηθεί  και ράμπα όδευσης τυφλών.

Το έργο επεκτείνει ουσιαστικά το Ιστορικό Κέντρο της πόλης και θα αξιοποιήσει το εν λόγω αποκομμένο ιστορικό τμήμα της, το οποίο  θα ενοποιηθεί  με τους πεζόδρομους της αγοράς και της παραλίας, δημιουργώντας  μια μοναδική περιπατητική διαδρομή για τους Δημότες και τους επισκέπτες» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου