Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 27, 2024

H άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πρέβεζα- Η υποδοχή - Φώτο


Τον Παναγιώτατο καλωσόρισαν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος εκφράζοντας του εκ μέρους του λαού της πόλης τις θερμές ευχαριστίες τους για την ανταπόκριση του στην πρόσκληση που του απηύθυναν.

Τιμές απένειμε άγημα του στρατού και της ΑΕΝ ενώ το παρόν στην υποδοχή του προκαθημένου της Ορθοδοξίας έδωσαν 12 Μητροπολίτες ως εκπρόσωποι της εκκλησίας και μεταξύ άλλων οι βουλευτές Σπύρος Κυριάκης και Κώστας Μπάρκας,ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, o σύμβουλος του Πρωθυπουργού και πρώην Υπουργός, Γιώργος Καλατζής, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Δράκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος.

Το καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο έγινε στον αύλειο χώρο του Ναού .


Ο κ Γεωργάκος χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πρέβεζα 25 χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψη του υπογραμμίζοντας το έργο του και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του λαού της πόλης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε συγκινημένος για την επίσκεψη του στην Πρέβεζα της οποίας αποτελεί επίτιμο δημότη ενώ αναφέρθηκε στον διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζει η εκκλησία στην διαμόρφωση των ανθρωπίνων χαρακτήρων ,των σχέσεων των λαών και την ιστορία.


Ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο να καλωσορίζει τον Παναγιώτατο δίνοντας έμφαση στην πλούσια θρησκευτική ιστορία της περιοχής.

Ο κ Χρυσόστομος εξήρε τον ρόλο του Πατριαρχείου και τους αγώνες του Πατριάρχη για την Ορθοδοξία αλλά και την προστασία απονέμοντας του την ύψιστη τιμή της Μητρόπολης το παράσημο του Αποστόλου Παύλου ιδρυτή της τοπικής εκκλησίας.





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου