Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 25, 2024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις ITF Juniors Tour Preveza Cup 2024


Με μεγάλη επιτυχία για ακόμα μια χρονιά ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις ITF Juniors Tour Preveza Cup 2024 στη πόλη μας.

Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις της Γ.Ε. Πρέβεζας (Δημοτικά Γήπεδα Τένις), πλήθος κόσμου, περίπου 250 άτομα καθημερινώς, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει όλη την εβδομάδα τένις υψηλού επιπέδου από εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών από όλο τον κόσμο, σε ένα τουρνουά που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη μας και την περιφέρεια Ηπείρου καθώς πραγματοποιείται πάνω από 20 συναπτά έτη (Μεγάλος και ο αριθμός συνοδών και προπονητών).

Και φτάσαμε αισίως στους τελικούς, όπου στον μεγάλο τελικό του μονού κοριτσιών νικήτρια αναδείχθηκε η αθλήτρια Masha Lazarenko από την Ουκρανία με σκορ 3-6 6-1 6-3 εναντίον της Ελληνίδας Λυδίας Παναγιωτίδου, ενώ στον μεγάλο τελικό των αγοριών νικητής ο Έληνας αθλητής Ανδρέας Μεσσής με αντίπαλο τον Στέφανο Πουρναρόπουλο, Πρεβεζάνο αθλητή ο οποίος προπονείται στην Θεσσαλονίκη όπου διαμένει,  με σκορ 7-5 6-2.

Τα αποτελέσματα στα διπλά ανέδειξαν νικητές τους Louis HULL από Μ. Βρετανία και τον Ιρλανδό James LAMMAS εναντίων των επίσης Βρετανών Harry ABEL και Joseph MAZINGHAM με σκορ 6-4 5-7 11-9, ενώ στον τελικό κοριτσιών μεγάλες νικήτριες οι Ελληνίδες αδελφές Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου εναντίων της Βρετανίδας Tegan BUSH με την Ισραηλινή May FADIDA με σκορ 7-5 6-3.

Αξιοσημείωτος είναι ο αριθμός των συμμετοχών και ακόμα μια χρονιά με αθλητές και αθλήτριες από 52 και πλεον χώρες από όλο τον κόσμο στην πόλη μας, καθώς και η πορεία των Ελλήνων αθλητών οι οποίοι έχουν φτάσει μέχρι τα τελικά, αναδυκνύοντας την σημαντικότητα τέτοιων διοργανώσειων στην Ελλάδα, όπου Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν την δυνατότητα να συλλέξουν σημαντική βαθμολόγια στη χώρα τους για την παγκόσμια κατάταξη.

Θερμές ευχαριστίες στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρησης (ΕΦΟΑ) που εμπιστεύεται τη συγκεκριμένη διοργάνωση στην Γ.Ε. πρέβεζας για 20 και πλέον χρόνια, στην Περιφέρεια Ηπείρου, στον Δήμο Πρέβεζας, στο Επιμελητήριο Πρέβεζας, στο ΚΤΕΛ Πρέβεζας, στην καφετέρεια Markus Espresso & Wine Bar, στο ξενοδοχείο Preveza City, στον υπεύθυνο αγωνιστικού Γιώργο Τζώρτζη και την προπονήτρια  του ομίλου Αθηνά Τζίμα, στα μέλη του Δ.Σ. της Γ.Ε. Πρέβεζας. Φυσικά πολλές ευχαριστίες και στους Επιδιαιτητές Μαυρίδη Γιάννη, Σαρατζίδη Δημήτρη και Διαιτητή Γαλατιανό Γιώργο, καθώς και στον Φυσικοθεραπευτή Καβάγια Νίκο για την πλήρη κάλυψη των αγώνων. Τέλος αξιοσημείωτες οι ευχαριστείες στα τοπικά ΜΜΕ για την καθημερινή και ανελειμένη κάλυψη της διοργάνωσης.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2025 με ακόμα καλύτερη διοργάνωση, προσπαθώντας να λάβουμε υπόψη μας και να ικανοποιήσουμε τις επισημάνσεις τοσο των αθλητών και των συνοδών τους που κατεγράφησαν στο βιβλίο εντυπώσεων της διοργάνωσης (Book of Impression about Preveza Cup 2024) όσο και τις επισημάνσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρησης ITF και των εντεταλμένων της παρατηρητών χωρίς να γνωρίζουμε την παρουσία τους.

Ο  Διευθυντής Αγώνων J60 Preveza 2024

Δημήτριος Παππάς

Μέλος της Europe Professional Tennis & Officiating Committee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου