Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 16, 2024

Ολοκληρώθηκε η δική στο κακουργιοδικείο Άρτας με τους 11 κατηγορούμενους - 7 στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι και ένας αθώος


Με την επιβολή των ποινών ολοκληρώθηκε η δίκη στο κακουργιοδικείο Άρτας όπου στο εδώλιο βρέθηκαν 11 κατηγορούμενοι για μεταξύ τους συμπλοκή, 7 από την μία μεριά και 4 από την άλλη τον Απρίλιο του 2023 στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest από τους 7 κρίθηκαν όλοι ένοχοι για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, οπλοφορία, οπλοχρησία και συμπλοκή, αντίθετα από τους άλλους τέσσερις, ο ένας κρίθηκε αθώος και οι άλλες τρεις καταδικάστηκαν για πλημμελήματα. 

Με πλειοψηφία το δικαστήριο έκρινε ότι στη μεταξύ τους συμπλοκή δεν υπήρχαν οπαδικά κίνητρα και έτσι δεν δικάστηκαν βάση του αθλητικού νόμου, αλλά για συμπλοκή.  

Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν οι ποινές του δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest στους εφτά κατηγορουμένους επιβλήθηκαν ποινές από 11 έως 14 χρόνια κάθειρξη και οδηγούνται στη φυλακή. 

Στους άλλους τέσσερις εκ των οποίων ο ένας κρίθηκε αθώος επιβλήθηκαν ποινές από 22 μήνες έως 4 χρόνια φυλάκιση και αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Σε δήλωσή τους στο PrevezaBest οι συνήγοροι εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι Απόστολος Τάσσης και Δημήτρης Δήμος ανέφεραν τα εξης: 

"Πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση η οποία διαχώρισε τους θύτες από τα θύματα, οδήγησε τους ενόχους στη φυλακή με ποινές καθείρξεως από 11- 14 έτη και δικαίωσε πλήρως τους  εντολείς μας οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το περιστατικό δεν είχε οπαδικά κίνητρα και η απόφαση κάλυψε το περί δικαίου αίσθημα".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου