Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024

20ος Διάπλους Αμβρακικού Κόλπου: Ένα μοναδικό Αθλητικό και Περιβαλλοντικό γεγονός


Ο Δήμος Αρταίων ανακοινώνει την πραγματοποίηση της κολυμβητικής συνάντησης «20ος Διάπλους Αμβρακικού Κόλπου», από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024.  

Ο ιστορικός αυτός αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ», που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και προστασία του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος.

Η κεντρική διοργάνωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 28 Ιουλίου, όπου οι αθλητές θα διασχίσουν κάθετα τον Αμβρακικό καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 11 χλμ.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις, που θα διεξαχθούν στην Κορωνησία περιλαμβάνουν:

 Αγώνες Δρόμου από το Σύλλογο Δρομέων Άρτας

Αστροπαρατήρηση από το Σύλλογο «Αστρολάβος»

Αγώνες kite surf από το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας

Επίδειξη Αμπαλί (petank)

Πεζοπορία στο μονοπάτι του Αγίου Ονουφρίου

Μουσική βραδιά με τον ΑΜΒΡΑΚΙΑ fm

Επίδειξη πτήσεων paramotor, καθώς και την παράλληλη κολυμβητική δράση «Ionian Swimming Challenge». H διαδρομή αυτή των 3 χλμ. από το 2ο Ιβάρι της Σαλαώρας έως την Κορωνησία, θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους κολυμβητές να συμμετάσχουν στην προσπάθεια διάσωσης του Αμβρακικού. Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, έως την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων αποτελεί προτεραιότητα για τους διοργανωτές. Στην κύρια διαδρομή, οι κολυμβητές θα συνοδεύεται από σκάφη εξοπλισμένα με GPS για την καθοδήγηση και την ασφάλεια. Καθ' όλη τη διάρκεια του Διάπλου, διασωστικά σκάφη με εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό θα είναι σε ετοιμότητα, ενώ η υγειονομική κάλυψη θα είναι διαρκής και πλήρης.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να έχουν υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο πριν από την εκκίνηση και να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση αποδοχής της ευθύνης.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, οι πρώτοι τρεις νικητές και νικήτριες θα βραβευτούν με αναμνηστικά κύπελλα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια. Ο Δήμος Αρταίων καλεί όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν την εξαιρετική αυτή εκδήλωση, η οποία προάγει, όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.

Δηλώσεις συμμετοχής  https://event.athletopia.com/20os-diaplous-amvrakikou

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: 2681362162 (Ηλίας Ρίζος)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου