Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τον Ιανουάριο του 2027 ο φάκελος της Νικόπολης για την Unesco


Τον Ιανουάριο του 2027 θα κατατεθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού προς αξιολόγηση από την Unesco ο φάκελος για την εγγραφή της Αρχαίας Νικόπολης στον κατάλογο με τα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αυτό έκανε γνωστό με δηλώσεις της η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που επισκέφθηκε την Νικόπολη.

Όπως είπε η προετοιμασία του φακέλου έχει ξεκινήσει με στόχο να προετοιμαστεί η υποψηφιότητα ως το 2026 και να υποβληθεί στην Unesco τον Ιανουάριο του 2027.

«Κάνουμε κάθε προσπάθεια γιατί αξίζει να εγγραφεί το μνημείο στον κατάλογο. Είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία και θα γίνει κάθε προσπάθεια για να πληρούμε όλες τις προυποθέσεις», υπογράμμισε στις δηλώσεις της.

Η Υπουργός επισκέφθηκε τον Οίκο Γεωργίου του εκδίκου, ένα μοναδικό μνημείο στην αρχαία Νικόπολη για το οποίο τόνισε ότι πρέπει να αναδειχθεί και να γίνει κατανοητό από τον επισκέπτη.

«Γίνεται ένα πολύ σημαντικό έργο και πρέπει να δούμε την επόμενη φάση… Να δούμε δηλαδή πέρα από την αποκατάσταση, την δυνατότητα του επισκέπτη να κατανοήσει το μέγεθος του Οίκου του Γεωργίου του εκδίκου. Ο έκδικος ήταν θεσμός της εποχής εκείνης και πρέπει σήμερα το μνημείο αυτό να το κάνουμε κατανοητό για τον επισκέπτη» υπογράμμισε η Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου