Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 16, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Θύμα προσωπικών εξωτοπικών εμμονών η Γαλάζια Σημαία στον Βράχο - Αποκαλυπτικό


Σε μία εποχή όπου όλος ο νομός λειτουργεί ως μία ενωμένη δυναμική για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής σε κάθε Δήμο και Δημοτική Ενότητα, η οποία αποφέρει πληθώρα θέσεων εργασίας και έσοδα για τις τοπικές οικογενειακές επιχειρήσεις, τα παράλογα "εγώ" κάποιων που έχουν τη ψευδαίσθηση ότι τους ανήκει ο τόπος σαν ιδιωτικό νησί κοστίζουν σοβαρά και μετρήσιμα στο κοινό σύνολο.

Η κάθε γαλάζια σημαία που την εγκρίνει η παλαιότερη περιβαλλοντική ΜKO εθνικής εμβέλειας "Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)" αποτελεί μία ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη προεργασία και διαδικασία που συντονίζει ο κάθε ανά παραλία αρμόδιος Δήμος. 

Δυστυχώς όμως αυτό ενοχλεί κάποιους νεοεμφανιζόμενους ιδιοκτήτες και μη μόνιμους κάτοικους να έχουν το άγχος της αγωνίας επιβίωσης και τον Χειμώνα των οικογενειών τους, με προκλητική "αποικιοκρατική" αντίληψη ότι τους ανήκει ο τόπος σαν ιδιωτικό νησί.

Συγκεκριμένα από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι από την εμμονή μίας ιδιοκτήτριας παραθεριστικής κατοικίας και μη Πρεβεζάνικης καταγωγής, ώστε να μετατρέψει την παραλία του Βράχου σε ιδιωτική υπόθεση και η οποία προέβη με μανία σε σειρά υπερβολικών καταγγελιών προς τη ΜΚΟ που εγκρίνει τις Γαλάζιες σημαίες, λόγω μίας παρουσίας οχημάτων σε εργασίες κάποιας τοπικής επιχείρησης στην παραλία αφού πρώτα είχε έκδηλα εκφράσει τη διαφωνία της για την παρουσία της ταμπέλας της γαλάζιας σημαίας που τόσα σημαίνει και αποφέρει σε όλους τους μόνιμους κατοίκους και στην περιοχή αλλά και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τους επισκέπτες.

Δίχως πολλά λόγια το ρεπορτάζ με κάθε επιφύλαξη βγάζει την είδηση ότι η εν λόγω ιδιοκτήτρια, τελικά  κατάφερε με την εμμονή της να ξηλώσει τη γαλάζια σημαία μας των Πρεβεζάνων στο Βράχο με τη μονομερή απόφαση της ΜΚΟ ως προς τις καταγγελίες για τις εν λόγω εργασίες μίας ή δύο ημερών. Και αυτή η απόφαση δυστυχώς  δίχως να λάβει υπόψη και τις απόψεις του κοινωνικού συνόλου και των τοπικών αρχών για τις οποίες εργασίες το Λιμεναρχείο είχε εκδώσει ειδική άδεια. Ήρθε η ώρα όλες οι αρμόδιες τοπικές αρχές να δούνε αυτό το θέμα και να προστατέψουν τους τοπικούς επιχειρηματίες.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου