Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2024

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας "Απαράδεκτη η επίταξη των ιδιωτών ιατρών"


Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 στη Θεοφάνειο Δημοτική Αίθουσα η ενημέρωση των ΜΜΕ και των φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, από το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας. 

Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με ερωτήσεις και απαντήσεις όπου λεπτομερώς εξηγήθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα που υφίστανται στο χώρο της υγείας όχι μόνο της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Φροντίδα Υγείας ( κυρίως υποστελέχωση του νοσοκομείου Πρέβεζας).

Μεταξύ άλλων το προεδρείο κατήγγειλε το αντισυνταγματικό άρθρο 65 του Νομοσχεδίου για τη Ψυχική Υγεία που αναφέρεται στην επίταξη των ιδιωτών ιατρών, γεγονός εντελώς απαράδεκτο, για μία ευνομούμενη πολιτεία και μάλιστα σε ένα ευρωπαϊκό κράτος. 

Το προεδρείο επίσης υπενθύμισε τις μεγάλες υποσχέσεις των υπευθύνων για τη στελέχωση με ιατρούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας κι όταν εννοούμε πρωτοβάθμια εννοούμε το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Πρέβεζας (πρώην ΙΚΑ) το οποίο έχει παραμείνει με πέντε ιατρούς από το 2014 όταν ο νυν υπουργός είχε απομακρύνει μέσα σε ένα βράδυ 5.500 ιατρούς με την απόφαση ή να μείνουν πλήρους και αποκλειστικής μέσα στην πρωτοβάθμια ή να φύγουν, πράγμα που τώρα εν έτει 2024 αντιστρέφει βγάζοντας τους μόνιμους και πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης ιατρούς να εξασκούν ελεύθερο επάγγελμα εκτός των νοσοκομείων. 

Ο ιατρικός σύλλογος διερωτήθηκε εάν σκέφτηκε ποτέ το υπουργείο ότι απειλώντας με την άρση δυνατότητας συνταγογράφησης ως μέσο πίεσης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν θέματα εφημέρευσης καταργεί την ισονομία των γιατρών της χώρας. Δεύτερον αν σκέφτηκε ποτέ το υπουργείο πως απειλώντας με την άρση δυνατότητας συνταγογράφησης ως μέσο πίεσης, που διοικητικά απέτυχε να λύσει, καταργεί την ισονομία των πολιτών της χώρας στην ελεύθερη επιλογή ιατρών. 

Η πολιτεία έχει χρέος να φροντίζει ουσιαστικά τον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα ασθενή με πραγματικούς όρους αξιοπρέπειας. Οι όποιες απειλές, «εντέλεσθε», ακόμα και στην καλλίτερη περίπτωση οι εκκλήσεις για εργασία των ιδιωτών ιατρών για την Πατρίδα , τον Όρκο του Ιπποκράτη ή ό,τι άλλο προφασίζουν, παρακαλούμε να συνοδευτούν από μία ολοκληρωμένη πρόταση για την επιβίωση και αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την αντίστοιχη απαιτούμενη πολιτική και οικονομική στήριξη, που ως τώρα μετά λύπης δε διαπιστώνουμε καθώς οι όποιες κινήσεις παραμένουν προσχηματικές. 

Τέλος αναγνώστηκε ψήφισμα το οποίο η ολομέλεια των παρευρισκομένων ενέκρινε και ψήφισε ομόφωνα και το οποίο περιλαμβάνει τα εξής: 

 Ένταξη του Νοσοκομείου Πρέβεζας στην ομάδα των άγονων νοσοκομείων. 

 Άμεση αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού. 

 Προκήρυξη άμεσα όλων των κενών θέσεων ιατρών, και διαρκής επαναπροκήρυξη όσων παραμένουν ακάλυπτες με επικαιροποίηση του οργανογράμματος.  Επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών των κρίσεων. 

 Στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με ειδικούς, ειδικευόμενους και αγροτικούς ιατρούς.  Κίνητρα στους αγροτικούς και ειδικευόμενους ιατρούς να εργαστούν ως ειδικευόμενοι- αγροτικοί ιατροί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας 

 Αύξηση των αμοιβών των ιατρών ΕΣΥ. 

 Ένταξη του κλάδου των ιατρών στα Βαρέα & Ανθυγιεινά. 

 Διοικητική και επιστημονική διασύνδεση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και κάθε Δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου με Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ 

Ι.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου