Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού για τον Επανακαθορισμό των Αρχαιολογικών ζωνών της Αρχαίας Νικόπολης


Ο Επανακαθορισμός Αρχαιολογικών ζωνών της Αρχαίας Νικόπολης από Α σε Β2, Δημοτικής Κοινότητας Μύτικα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. 

Με έγγραφο που απέστειλε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζεται ότι έχουν καθοριστεί οι ζώνες προστασίας της χρήσης γης, ζώνη Α απολύτου προστασίας, Β1 και Β2 και σύμφωνα με το διάταγμα έχουν καθοριστεί οι χρήσεις γης, οι περιορισμοί και οι όροι δόμησης . 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος στην τοποθέτησή του ανέφερε την πρόθεση της δημοτικής αρχής για να αλλάξουν σε ορισμένα σημεία οι ζώνες προστασίας προκειμένου να υπάρξει αξιοποίηση των ακινήτων της περιοχής και όχι μόνο. 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Νίτσας συμφώνησε με αυτό λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρξει και ο σεβασμός τόσο προς την Αρχαία Νικόπολη καθώς και στο Αρχαιολογικό πάρκο, σημείωσε επίσης πως αυτό δεν αφορά μόνο την αξιοποίηση των περιουσιών αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής, επιπρόσθετα ανέφερε ότι δεν μπορεί ένα κομμάτι της περιοχής να είναι δεσμευμένο. 

Με πρόταση του Δημάρχου Πρέβεζας, Νίκου Γεωργάκου αποφασίστηκε ομόφωνα για δια ζώσης συνάντηση με τους πολιτικούς προισταμένους του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να τεθεί το ζήτημα αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου