Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2024

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο, στο αρχαίο Θέατρο Κασσώπης


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας ενημερώνει ότι το Σάββατο 27 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο αρχαίο θέατρο Κασσώπης θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο, σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου «Γνωριμία με  Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας», σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και με αρωγούς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και τον Δήμο Πρέβεζας.  

Με φυσικό φως και ήχο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, η οποία σχεδόν 2.500 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρη, μεταφέροντας τον αριστοφανικό προβληματισμό για τον τρόπο κατανομής του πλούτου, την ατομική ευδαιμονία και την κοινωνική ευημερία.

Η είσοδος θα γίνεται υποχρεωτικά με δελτία εισόδου και την καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου του αρχαιολογικού χώρου: 3 ευρώ (κανονικό) // 2 ευρώ (μειωμένο). Επισημαίνεται ότι στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Κασσώπης, όπου θα γίνεται η καταβολή του εισιτηρίου, δεν υπάρχει διαθέσιμο τερματικό POS.

Δελτία εισόδου θα διανέμονται στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Κασσώπης, πριν από την παράσταση, αυστηρά από ώρα 18:00 έως και ώρα 19:15, καθώς η προσέλευση του κοινού στο αρχαίο θέατρο (διαδρομή περίπου 15 λεπτών) απαιτείται να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της παράστασης, που θα πραγματοποιηθεί-ολοκληρωθεί με το φως της ημέρας. Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται το υλικό δημοσιοποίησης της εκδήλωσης.

Η Προϊστάμενη της Εφορείας

 Ανθή Αγγέλη

Αρχαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου