Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Καλαμίτσι Πρέβεζας


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Καλαμίτσι της Πρέβεζας

Η φωτιά, η οποία έκαιγε χαμηλή βλάστηση, αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά με τη συνδρομή ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αρχικά κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 5ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), 13 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Καθώς η κατάσταση απαιτούσε περαιτέρω ενίσχυση, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αυξήθηκαν σημαντικά. Συγκεκριμένα, στην περιοχή πλέον επιχειρούν 42 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 2 ελικόπτερα και 3 αεροπλάνα. Επιπλέον, συνδράμουν 2 υδροφόρες και 6 σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου Πρέβεζας, τα οποία βοηθούν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και στη διασφάλιση της πρόσβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Παρόλο που η φωτιά έχει οριοθετηθεί, οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για την κατάσβεση των μικρών εστιών που υπάρχουν ακόμη και για την επιτήρηση της περιοχής, ώστε να αποτραπεί τυχόν αναζωπύρωση.

Οι αρχές ερευνούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, ενώ η προσοχή όλων παραμένει υψηλή για τυχόν επαναφορά της φωτιάς λόγω των καιρικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου