Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 23, 2024

Ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Νεοχωρίου Πρέβεζας


Mια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Νεοχωρίου διοργανώνει την Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 7.30 το απόγευμα ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νεοχωρίου και Αγίας Τριάδας Πρέβεζας.

Την ξενάγηση που είναι ελεύθερη για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει θα κάνει ο Υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Πρέβεζας του ΟΦΥΠΕΚΑ Στράτος Φλούδας.

Το Μουσείο αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό περιλαμβάνει μοναδικά εκθέματα που αποτυπώνουν την πλούσια φυσική ιστορία της χερσονήσου του Αγίου Θωμά.

Είδη χλωρίδας και πανίδας που δεν απαντώνται σε κανένα άλλο σημείο της γης (όπως η κηροκέφαλη η Πρεβεζάνα) κι ένα έντομο που ζει μόνο στα παράλια της Μικράς Ασίας αποτελούν ένα κομμάτι μόνο του εντυπωσιακού μικρόκοσμου του Αγίου Θωμά και των Αγίων Αποστόλων ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και το κομμάτι από χαυλιόδοντα μαμούθ αλλά και προιστορικά εργαλεία..

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν από Τσέχους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οπάβα οι οποίοι πριν 30 και πλέον χρόνια κατασκήνωσαν πρώτη φορά στην περιοχή συνδυάζοντας τις διακοπές τους με την έρευνα και από πότε όσο πιο συχνά μπορούν επιστρέφουν στην Πρέβεζα , κατασκηνώνουν στους Αγίους Αποστόλους και διδάσκουν σε μαθητές και φοιτητές που τους συνοδεύουν ενώ βρίσκουν κάθε φορά κάποιο νέο εύρημα ( έντομα , φυτά κλπ) που τους κεντρίζει το ενδιαφέρον και μεγαλώνει τον κατάλογο των ενδημικών ειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου