Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουλίου 01, 2024

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας ως Επικεφαλής εταίρος του έργου OliveOilMedNet


Το Επιμελητήριο Πρέβεζας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κορσικής και το Πανεπιστήμιο των Τιράνων εκπροσώπησαν το έργο OliveOilMedNet, στη Μασσαλία στις 18 και 19 Ιουνίου, στην εκδήλωση:

SHAPING SUSTAINABLE INNOVATION IN THE MEDITERRANEAN, που διοργάνωσε η ISE Mission CoP, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Μασσαλίας. Η εκδήλωση συγκέντρωσε τα 14 Θεματικά Έργα που επικεντρώνονται σε μπλε και πράσινες κυκλικές οικονομίες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κος Ιωάννης Μπούρης εκπροσωπώντας το έργο OliveOilMedNet στο οποίο το Επιμελητήριο Πρέβεζας είναι Επικεφαλής Εταίρος, συμμετείχε σε διαδραστικές συνεδρίες και δράσεις δικτύωσης με ομοϊδεάτες και οργανισμούς που εργάζονται για μια πιο βιώσιμη Μεσόγειο. Οι συμμετέχοντες καθοδηγήθηκαν μέσα από μια συζήτηση και καθόρισαν τις απαιτούμενες ενέργειες για την επιτυχή υλοποίηση του έργου.

Στις 18 Ιουνίου, κατά την έναρξη της Interreg Euro-MED ISE Mission Community of Practice (CoP), διοργανώθηκαν ασκήσεις και θεματικές ομαδικές συζητήσεις με στόχο τη σύνδεση, την ανταλλαγή, τη μάθηση και τη συνεργασία. Τέλος, παρουσιάστηκε μια κοινή προσέγγιση ενίσχυσης αποτελεσμάτων και η συν-δημιουργία ενός συνεργατικού χάρτη.

Στις 19 Ιουνίου, διοργανώθηκε η πρώτη Ημέρα Καινοτομίας MED, με σκοπό να ενισχυθεί το όραμα μιας επιθυμητής βιώσιμης Μεσογείου. Η Ημέρα Καινοτομίας MED ολοκληρώθηκε με μια συζήτηση με πάνελ σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων για την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων στη Μεσόγειο.
Τέλος, το έργο είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν παράλληλα: την τελετή των βραβείων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Απορριμμάτων (EWWR), την 30η Γενική Συνέλευση ACR+ και το σεμινάριο λήξης του έργου LIFE IP SMART WASTE.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου