Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Αυγούστου 18, 2024

10η συνεχόμενη χρονιά αρτοκλασία στον κατανυκτικό εσπερινό στην Ιερά Μονή Αβάσσου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της 14ης Αυγούστου 2024 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Αβάσσου.

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας κατά τη διάρκεια του κατανυκτικού εσπερινού.

Η εκδήλωση αυτή, η οποία συνοδεύτηκε από μεγάλη προσέλευση πιστών, αποτύπωσε την ευλάβεια και την αγάπη του κόσμου για την Παναγία, με το πλήθος να συμμετέχει με θρησκευτική κατάνυξη στην Ιερά Ακολουθία που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο της Μονής. 


Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο πατήρ Πολύκαρπος από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία και του Τιμίου Προδρόμου, προσδίδοντας ιδιαίτερη πνευματική διάσταση στην εορτή.

Επίσης, στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχε και ο πατήρ Αλέξιος, ο οποίος όλα τα χρόνια είναι ο υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Αβάσσου.

 

Αγαπητοί τρίτεκνοι, η επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αβάσσου δεν είναι απλώς ένα θρησκευτικό καθήκον, αλλά ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό μας. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε μαζί με φίλους και άλλους επισκέπτες, να ανανεώσουμε την πίστη μας και να συμβάλουμε όλοι μαζί, με έναν λιθαράκι ζωής, στην παράδοση και τη διατήρηση αυτής της ιστορικής μονής  και   τέλος έχουμε «υιοθετήσει» την Ιερά Μονή Αβάσσου.

 

Ο Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του καλοκαιριού», είναι αφιερωμένος στην Παναγία, τη μητέρα όλων των Χριστιανών, και εορτάζεται με ιδιαίτερη ευλάβεια σε όλο τον ελληνικό χώρο. Η Παναγία δεν έχει μόνο θρησκευτική αλλά και εθνική σημασία για τους Έλληνες, καθώς έχει συνδεθεί με τους αγώνες του έθνους.

Στο τέλος της λειτουργίας έγινε διανομή άρτου στους παρευρισκόμενους .


Ευχόμαστε σε  όλους   σας  χρόνια  πολλά  με  Υγεία, να είστε πάντα καλά .


                                                               Από το   Δ.Σ.    Τριτέκνων   Ν.  Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου