Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Αυγούστου 25, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με επιτυχία οι 15ες Θερινές Σκακιστικές εκδηλώσεις


Με επιτυχία στέφτηκαν οι φετινές θερινές σκακιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 21-23 Αυγούστου στην πλατεία Ανδρούτσου.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες του ΔΣ!

Κορίτσια, αγόρια, γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας ψυχαγωγήθηκαν παίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα.

Τις δύο πρώτες ημέρες οι εραστές του σκακιού ''ανταγωνίστηκαν'' μεταξύ τους, ενώ κάποιοι/κάποιες θέλησαν να γνωρίσουν το σκάκι και πήραν τα πρώτα μαθήματα σχετικά με τις κινήσεις και τη λογική του αθλήματος.

Επιστέγασμα των εκδηλώσεων ήταν ο αγώνας επίδειξης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Από τις 8μμ μέχρι τις 12:30πμ την επόμενη ημέρα σαράντα τέσσερις ερασιτέχνες αλλά και αθλητές και αθλήτριες αντιμετώπισαν έναν από τους πιο έμπειρους και ισχυρούς Έλληνες σκακιστές, τον Σπύρο Σκέμπρη, τον δεύτερο Έλληνα που κατέκτησε τον τίτλο του grandmaster (GM), τον πιο ισχυρό τίτλο σε διεθνές επίπεδο.

Δυστυχώς, λόγω ασθένειας δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχει, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, η Bettina Trabert, σύζυγος του Σκέμπρη, η οποία κατέχει τον ίδιο τίτλο στις γυναίκες (WGM). Ελπίζουμε σε μεταγενέστερη εκδήλωση να καταφέρουμε να φιλοξενήσουμε μια σκακίστρια για τη διεξαγωγή του αγώνα επίδειξης, αποδεικνύοντας ότι το σκάκι δεν γνωρίζει κανέναν περιορισμό.

Εκτός από τη μαζική συμμετοχή του πλήθους όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων, πολύ θετικό ήταν το ποσοστό των μικρών ηλικιών που ασχολείται με το σκάκι, γεγονός ελπιδοφόρο για το μέλλον του αθλήματος τόσο στην πόλη μας αλλά και στην Ελλάδα.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι σκακιστικές εκδηλώσεις που δειλά δειλά ξεκίνησαν πριν 16 χρόνια, πλέον έχουν καθιερωθεί και αναμένονται. Μάλιστα τράβηξαν την προσοχή πολλών επισκεπτών στην πόλη μας και πλούτισαν τις εμπειρίες τους με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο. Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι συμμετείχε στις δράσεις μας ένας τουρίστας ισπανικής καταγωγής που διαθέτει τον τίτλο του διεθνούς μετρ (ΙΜ) και βαθμολογία ELO 2300+!

Ευχαριστούμε όλους τους επίσημους φορείς και ιδιώτες που μας ενίσχυσαν όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τον Δήμο Πρέβεζας, το Λιμενικό Ταμείο και το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι και ελπίζουμε να καταφέρουμε να διευρύνουμε τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας, βοηθώντας στην ανάπτυξη τόσο του αθλήματος με την αγωνιστική ενίσχυση του ομίλου μας όσο στην ανάπτυξη ενός νέου είδους τουρισμού, του αθλητικού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου