Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Αυγούστου 17, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ουρές εκατοντάδων μέτρων από ΙΧ στην Εθνική


Μέσα από το PrevezaBest και τα σχετικά μας δημοσιεύματα όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε αναφερθεί στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας και για τα προβλήματα που παρουσιάζονται με πιο έντονο και εμφανή τρόπο ειδικά μετά τη λειτουργία της Αμβρακίας Οδού και κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο. 

Σήμερα, για ακόμη μία ημέρα - περίοδος αιχμής - επί της παραλιακής εθνικής οδού, βγαίνοντας από την υποθαλάσσια σήραγγα, σχηματίστηκαν ουρές εκατοντάδων μέτρων από αυτοκίνητα σε δύο συγκεκριμένα σημεία.

Το πρώτο σημείο στα φανάρια της Δροσιάς όπου η ουρά των οχημάτων έφτανε μέχρι το Metro και το δεύτερο σημείο στα φανάρια του Μύτικα όπου η ουρά των αυτοκινήτων ξεκινούσε από την είσοδο της ΒΙΠΕ .

Στη δεύτερη περίπτωση για την κυκλοφορία υπήρχε τροχονόμος ο οποίος διευκόλυνε την δύσκολη κατάσταση όπου οδηγοί δοκιμάζουν υπομονή και αντοχές. 

Και μπορεί κάποιος να αντιτείνει ότι το κυκλοφοριακό αυτό πρόβλημα στην περιοχή παρουσιάζεται για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πρόβλημα όμως που χρόνο με το χρόνο θα διογκώνεται και θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι πέρα από τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας με τους κόμβους, δεν απαιτείται και η ουσιαστική αναβάθμιση του οδικού άξονα της παραλιακής εθνικής οδού πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα δρόμο της δεκαετίας του 60'.

Και σε αυτό θα πρέπει να παρέμβει το καθ'ύλην αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών του οποίου ο δρόμος ανήκει στη δική του αρμοδιότητα, αλλά στην περίπτωση των οδικών αξόνων του Νομού Πρέβεζας δείχνει να αδιαφορεί και μάλιστα με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου