Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για την Τάφρο του Αγίου Ανδρέα


Οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου της Τάφρου του Αγίου Ανδρέα, σύμφωνα με πληροφορίες μας ξεκινούν και πάλι και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στον ανάδοχο εργολάβο, μετά το αίτημα διάλυσης της σύμβασης που είχε καταθέσει και το οποίο δεν είχε γίνει δεκτό, από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας  είχε δοθεί παράταση μέχρι τις 4/10, για την ολοκλήρωση των εργασιών. 

Βέβαια για την ολοκλήρωση του έργου απαιτείται τουλάχιστον ένας χρόνος ακόμη και πλέον είναι στην κρίση του αναδόχου αν θα ζητήσει περαιτέρω παράταση. 

Έτσι λοιπόν, οι εργασίες θα ξεκινήσουν και πάλι με χρονικό ορίζοντα έως τις 4ις Οκτωβρίου, από εκεί και πέρα η συνέχεια των εργασιών είναι μάλλον αμφίβολη. 

Να θυμίσουμε πως το επί σειρά πολλών ετών «κολλημένο» έργο χωροθετείται περιμετρικά και εξωτερικά των τειχών του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα, ενώ περιλαμβάνει τμήμα της οδού Περδικάρη από το Ηρώο μέχρι την ανατολική πύλη του Κάστρου, καθώς και διαμόρφωση του χώρου δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών.

Πιο συγκεκριμένα θα διαμορφωθούν και αναδειχθούν τα ιστορικά τείχη, θα πλακοστρωθεί ο δρόμος και θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, θα διαμορφωθεί ειδική διαδρομή για πεζούς με δυνατότητες ανάπαυσης και αναψυχής, θα γίνουν φυτεύσεις κυρίως με θάμνους και δέντρα που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής (κυρίως ελιές, κυπαρίσσια). Ο φωτισμός περιλαμβάνει νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED με ιστούς παραδοσιακού τύπου, ενώ σε θέσεις όπου είναι εφικτό θα τοποθετηθεί και ράμπα όδευσης τυφλών.

Το έργο επεκτείνει ουσιαστικά το Ιστορικό Κέντρο της πόλης και θα αξιοποιήσει το εν λόγω αποκομμένο ιστορικό τμήμα της, το οποίο θα ενοποιηθεί με τους πεζόδρομους της αγοράς και της παραλίας, δημιουργώντας μια μοναδική περιπατητική διαδρομή για τους Δημότες και τους επισκέπτες» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου