Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Αυγούστου 05, 2024

Επιστολή - Διαμαρτυρία για την κατάσταση της Ε.Ο. Γέφυρα Καλογήρου - Πρέβεζα


Ενυπόγραφο κείμενο πολίτη

Για μια ακόμα φορά έκανα τη διαδρομή προς τη γειτονική Πρέβεζα όπως χιλιάδες συμπολίτες γιαννιώτες αλλά και συντοπίτες αρτινοί καθώς και βορειοελλαδίτες που μας τιμούν με την προτίμηση τους ως τόπο διακοπών και φυσικά οι χιλιάδες Πρεβεζάνοι. 

Η κατάσταση της Εθνικής Οδού (;) και εννοώ την κατάσταση του οδοστρώματος, από τον κόμβο της Γέφυρας Καλογήρου μέχρι τουλάχιστον τον οικισμό του Λούρου είναι ελεεινή, επικίνδυνη και τελικά απαράδεκτη και δεν χρησιμοποιώ τον όρο τριτοκοσμική εν γνώσει μου γιατί θα υποτιμούσα άδικα τους συνανθρώπους μας, που ζουν σε αυτές τις περιοχές και οι οποίοι κάνουν αξιέπαινες προσπάθειες και σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένες, να βελτιώσουν τις υποδομές τους. 

Την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία στο τμήμα αυτό δεν προστέθηκε ούτε μέτρο και κυριολεκτώ ούτε μέτρο ασφάλτου, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει και ο πλέον αδαής οδηγός που κινείται στο δρόμο και γίνεται μάρτυρας στις εκατοντάδες λακούβες που επουλώνονται δύο και τρεις φορές το χρόνο και κάθε χρόνο με μαθηματική ακρίβεια με αναθέσεις της περιφέρειας. 

Αναρωτιέμαι αγανακτισμένος, αν κάθε χρόνο η περιφέρεια διέθετε ένα ποσόν αντί για αναθέσεις επούλωσης των λάκκων, για τμηματική ασφαλτόστρωση δεν θα ήταν πιο λογικό, πιο οικονομικό πλέον αποτελεσματικό και σίγουρα πιο ανταποδοτικό για πολίτες της. 

Αναρωτιέμαι αν υποθέσουμε ότι η παραπάνω πρόταση είναι λογική για κάθε καλοπροαίρετη διοίκηση και πολύ περισσότερο για αιρετή αυτοδιοίκηση, τι είναι αυτό που αποτρέπει την σημερινή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να ακολουθήσει την κοινή λογική αλλά και το καλώς εννοούμενο καθήκον της. 

Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που αποτρέπει τους άλλους βαθμούς αυτοδιοίκησης να πιέσουν και να απαιτήσουν ασφαλέστερους και πιο άνετους δρόμους στην περιοχή τους για τους δημότες τους αλλά και τους επισκέπτες τους Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που εμποδίζει τους διάφορους φορείς της περιοχής (επιμελητήρια, κτελ, ξενοδοχειακούς εκπροσώπους κλπ) να διεκδικήσουν το καλύτερο για τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και τους ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν.

Τέλος αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που εμποδίζει εμάς τους απλούς κατοίκους της Ηπείρου που επανειλημμένα αναθέσαμε την εκπροσώπηση μας στην παρούσα Περιφερειακή Αρχή να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσον το καλύτερο για μας και τα παιδιά μας. 

Μήπως τελικά έχουμε δώσει το δικαίωμα να μας θεωρούν δεδομένους και ικανοποιημένους με το ελάχιστο; 

Βέβαια παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο υπόλοιπο παλαιό Εθνικό Δίκτυο αλλά εκεί υπάρχει τουλάχιστον η αιτιολογία της εναλλακτικής από την Εγνατία και την Ιόνια παρόλο που οι εναλλακτικές αυτές έχουν πλέον καταστεί πανάκριβες (διόδια).

Πρέπει άμεσα η Περιφερειακή αρχή να δεσμευτεί ότι θα διαθέσει την επόμενη τριετία μια ετήσια πίστωση αρκετή ώστε μετά από αυτό το διάστημα να απολαύσουμε τελικά μία διαδρομή στο τμήμα αυτό αξιοπρεπή και ασφαλή.

Διαφορετικά θα είμαστε άξιοι της τύχης μας και των εκπροσώπων μας. 

ΣΗΜ. Φυσικά δεν περιμένω ως δικαιολογία ότι αναμένεται η σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα γιατί θα το εκλάβω σαν ανέκδοτο. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

3 σχόλια:

  1. Φίλε μου τα πράγματα είναι απλά,ο καχριμάνης και η περιφέρεια φτιάχνουν μόνο κόμβους που τούς αποφέρει χρήμα σε όλους τους εμπλεκόμενους,ισχυριζόμενος μαλιστα οτι ετσι σώζει ζωές ενώ τα θανατηφόρα ατυχήματα συνεχίζονται.
    Αλλωστε την αγάπη του για την πρέβεζα την έδειξε όταν σε συνενόηση με τον ταχιάο επέλεξαν να φτιάξουν ν κακαβιά -ιωάννινα και όχι το φιλιπιάδα -πρέβεζα υπερασπιζόμενος βέβαια τα συμφέροντα των ιωαννίνων.Σε αυτό βέβαια ευθύνη εχουν και οι υπεύθυνοι της πρέβεζας που πρέπει κάποια στιγμή να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πρέβεζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΙΚ ΖΑΚ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ..(ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
    ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.)..ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΕΛΕΟΣ!!!ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ? ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΛΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΖΑΝΤΕΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΛΑΚΟΥΒΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ,ΟΠΟΥ ΣΚΑΒΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΑΨΕΙ ΚΛΠ !!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ,ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΧΝΕΙ.. !!! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΤΙΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και βεβαίως να μην ξεχάσουμε κύριε δήμαρχε και κύριε αντιπεριφερειάρχα να αναφερθούμε στην τριτοκοσμική κατάσταση που βρίσκεται ο δρόμος απο το δημοτικό καφενείο μέχρι τον παντοκράτορα όπου συντάμε την αποθέωση της λακούβας και της κακοτεχνίας. Δηλαδή είναι δύσκολο κύριε δήμαρχε και λοιποί να ρίξετε μία άσφαλτο στούς ανωτέρω δρόμους που αναφέρονται, όπως ρίξατε π.χ. στο δρόμο απο το καρνάγιο του μανέτα μέχρι λίγο μετά το μαργαρώνα ροαγιάλ(πιθανόν μετά από ενόχληση του ξενοδοχείου).
    Λίγο αγάπη για τη πρέβεζα δεν βλάπτει κύριοι άρχοντες της πρέβεζας.Απλά πράγματα σας ζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή