Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2024

Με λαμπρότητα η Πρέβεζα ετοιμάζεται για το Δεκαπενταύγουστο!


Δεκαπενταύγουστο ή Δεκαπενταύγουστος! Η μεγαλύτερη γιορτή στην καρδιά του καλοκαιριού. Η γιορτή που ζωντανεύει τα χωριά και δίνει την δική της πινελιά στα αστικά κέντρα.

Με λαμπρότητα θα γιορταστεί και φέτος στην Πρέβεζα  η Κοίμηση της Θεοτόκου με τον Ναό της   αγοράς να έχει ήδη   “φορέσει” τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τους εκατοντάδες  πιστών που   αναμένεται να τιμήσουν το κορυφαίο αυτό γεγονός της εκκλησίας μας.

“Το Πάσχα του καλοκαιριού” αποτελεί ορόσημο και την κορύφωση μιας περιόδου με  αρκετές γιορτές  που οδηγούν σε μια από τις σημαντικότερες ημέρες της Χριστιανωσύνης.

Ο Εσπερινός στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος   θα  ξεκινήσει  στις 19.15 το  απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου ενώ περίπου στις 21.30 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στον πεζόδρομο της αγοράς και της παραλίας.

Στις 15 Αυγούστου το πρωί   θα ψαλούν ο Όρθρος και η θεία Λειτουργία .

Εκατοντάδες ναοί σε  κάθε γωνιά της χώρας τιμούν αυτή την ημέρα τη μνήμη της μητέρας του Χριστού  και παραδοσιακά αναβιώνουν ήθη και έθιμα με τη λύπη να σμίγει με τη χαρά και την προσδοκία   για το θαύμα που επιθυμεί να βιώσει ο καθένας μας.

Να σημειωθεί ότι της λιτανείας θα προπορεύεται η Φιλαρμονική Ορφέας με 40 μουσικούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου