Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Αυγούστου 26, 2024

Η πιο ζεστή περιοχή στην Ελλάδα σήμερα η Πρέβεζα


Συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ η Πρέβεζα το φετινό καλοκαίρι, καθώς σήμερα Δευτέρα 26/8/2024, παρά τις κατά περιόδους νεφώσεις, σημειώθηκε στην περιοχή μας η υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως φαίνεται και στο πίνακα με τις υψηλότερες μέγιστες σημερινές θερμοκρασίας, ο σταθμός της Πρέβεζας κατάγραψε 38.3 βαθμούς Κελσίου, με δεύτερη στη σειρά την περιοχή Λάππα στην Αχαία με 37.8 και τρίτη τη Σκάλα Μεσσηνίας με επίσης 37.8 βαθμούς.



Το φετινό καλοκαίρι για την Πρέβεζα ήταν από τα πιο δύσκολα καιρικά, καθώς επικράτησαν επίσης αρκετά υψηλές τιμές υγρασίας, αυξάνοντας έτσι την αίσθηση της ζέστης πολλές φορές και σε επίπεδα πάνω από τους 45 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα η δυσφορία να ήταν αρκετά έντονη.


Επίσης, χαρακτηριστικό του φετινού καλοκαιριού ήταν η μεγάλη διάρκεια των περιόδων με υψηλές θερμοκρασίες. Σχεδόν τις μισές ημέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου (έως και σήμερα 26/8/2024) οι μέγιστες θερμοκρασίες του αέρα ξεπερνούσαν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Δυστυχώς σύμφωνα με τα έως τώρα μετεωρολογικά στοιχεία φαίνεται ότι και ο Σεπτέμβριος για την περιοχή μας θα είναι ένας αρκετά ζεστός μήνας, με θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές για την εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου