Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2024

Σημαντική παρέμβαση Αποκεντρωμένης για την ομαλή υδροδότηση από τις Πηγές Αγίου Γεωργίου - Έδωσε το "πράσινο" φως για την διαχείριση στους συνδέσμους ύδρευσης


Σημαντικά προβλήματα σχετικά με την υδροδότηση από τις Πηγές Αγίου Γεωργίου παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα στις περιοχές που υδροδοτούνται από τον αγωγό των πηγών. 

Εξαιτίας της μείωσης της στάθμης νερού από τις πηγές, ο σωλήνας έμενε ακάλυπτος με αποτέλεσμα να εισέρχεται αέρας στον αγωγό με άμεση συνέπεια να μην μπαίνουν στη δεξαμενή οι απαραίτητες ποσότητες νερού.

Σύμφωνα με ανώτερες πηγές του PrevezaBest ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης υπέγραψε πριν από λίγο την εξουσιοδότηση προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι όμοροι σύνδεσμοι ύδρευσης να έχουν την διαχείριση από τις Πηγές Αγίου Γεωργίου έως 31/12/2024. 

Αυτό πρακτικά θα σημάνει, ότι μέσω παρεμβάσεων, δίνεται η δυνατότητα για 30% περίπου παραπάνω ποσότητες νερού. 

Με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης κο Λιάπη είχε προηγηθεί επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς, Βουλευτή Πρέβεζας, Σπύρο Κυριάκη, Δήμαρχο Πρέβεζας και Πρόεδρο ΔΕΥΑ Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο και Γιάννη Δαρδαμάνη αντίστοιχα. 

Μάλιστα, πριν από αυτή την εξέλιξη με την υπογραφή του κου Λιάπη, είχε προηγηθεί επείγον αίτημα ανάκλησης απαγόρευσης λειτουργίας εφεδρικών αντλιών στις Πηγές Αγίου Γεωργίου

Δείτε παρακάτω:

ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ προχώρησε σε επείγον αίτημα ανάκλησης απαγόρευσης λειτουργίας εφεδρικών αντλιών στις Πηγές Αγίου Γεωργίου και χορήγησης σχετικών αδειών

 προς την

Δ/ΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΗΣ  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οι αντλίες λειτουργούσαν ενισχυτικά στην Υδρομάστευση  για επαναπροώθηση ποσοτήτων ύδατος και αφαιρέθηκαν με την με α.π. 35978/25-07-2023 εντολή της Δ/ΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Η Υδομάστευση των πηγών του Αγ. Γεωργίου είναι παλαιά, έχει διαρροές και ο χρόνος σχεδιασμού της ως έργο έχει ξεπεραστεί  όπως έχει ξεπεραστεί  και το σύνολό του υπερτοπικού δικτύου που υδρεύει ΑΡΤΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΖΗΡΟ και ΛΕΥΚΑΔΑ.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΣΗΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας καλεί για μία ακόμα φορά τους καταναλωτές σε όλο το Δήμο Πρέβεζας να περιορίσουν  τη χρήση νερού στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα, ειδικά κατά τις απογευματινές ώρες αιχμής από 18:00 έως 22:00 οπότε και παρουσιάζονται μειώσεις στην πίεση και κατά τόπους διακοπές υδροδότησης.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΠ να κάνουν λογική χρήση του νερού.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου