Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Αυγούστου 06, 2024

Ήπειρος: Σε εγρήγορση οι αρχές για την πανώλη των αιγοπροβάτων


Ανησυχία επικρατεί και στην Ήπειρο σχετικά με την πανώλη των αιγοπροβάτων.
Λόγω της γειτνίασης με τη Θεσσαλία όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα της νόσου τα μέτρα έχουν αυξηθεί και όπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι γίνονται συνεχείς έλεγχοι στις κτηνοτροφικές μονάδες και έχουν επιβληθεί αυστηρά πρωτόκολλα στις  γαλακτοβιομηχανίες. Προσώρας δεν έχει καταγραφεί κρούσμα σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Με σχετική ανακοίνωσή του o περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης απευθύνει έκκληση στους κτηνοτρόφους να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που προτείνονται για την προστασία των αιγοπροβάτων. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε τη σημασία της ιχνηλάτησης των ζώων και της συλλογής δειγμάτων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για θανάτωσή τους και απολύμανση σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες συνεχίζουν την επιδημιολογική έρευνα σχετικά με την προέλευση των κρουσμάτων, αλλά και με την διαδρομή πιθανόν υπόπτων εισαγωγών. Υπενθυμίζεται ότι η  πανώλη των μικρών μηρυκαστικών δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου