Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2024

erga.gov.gr : Ολα τα δημόσια έργα της χώρας - Τα έργα σε Ήπειρο και Π.Ε. Πρέβεζας



Παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η πλατφόρμα 
https://erga.gov.gr/  που περιλαμβάνει όλα τα δημόσια έργα που εκτελούνται στην Ελληνική επικράτεια.

Η εικόνα της Περιφέρειας Ηπείρου 

330+ κρίσιμα έργα ύψους 1,8 δις € ενισχύουν την Περιφέρεια Ηπείρου για την αναβάθμιση των Δικτύων και των Υποδομών, για τη στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα και την Πράσινη Μετάβαση, για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής όλων των κατοίκων, για όσα δίνουν Επένδυση και Αξία στην περιοχή. Προσδιορίζουμε τις προκλήσεις σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και πολιτικές σε ειδικότερα πεδία, ώστε να ενδυναμώσουμε την Ήπειρο, να μειώσουμε τις ανισότητες και να διασφαλίσουμε την ανθεκτικότητά της απέναντι στις τρέχουσες και διαβλεπόμενες προκλήσεις και κρίσεις. Με μία συνεκτική δέσμη έργων, δράσεων και στοχευμένων πολιτικών, που συνεχώς επικαιροποιούνται και προσαρμόζονται διαμορφώνουμε μια συνολική Εθνική Στρατηγική Περιφερειακής Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί κόμβο προς τα Βαλκάνια και τη Δυτική Ευρώπη και διάδρομο του ηπειρωτικού δικτύου μεταφορών. Παρότι η Ήπειρος είχε διαχρονικά χαμηλές επιδόσεις ως προς το κατά κεφαλή ΑΕΠ και παρά τα πλήγματα που έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, παρουσιάζει ενθαρρυντικές σημάδια ανάκαμψης. Με έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα με έμφαση στην κτηνοτροφία, αλλά και με παρουσία στο εμπόριο, τη μεταποίηση και τον τουρισμό, διαθέτει ένα αναπτυξιακό προφίλ με ιδιαίτερες προοπτικές.

Το σχέδιο για την ανάπτυξη της Ηπείρου στοχεύει στην άρση της γεωγραφικής απομόνωσης της Περιφέρειας χάρη στα μεγάλα οδικά έργα με την επέκταση της Ιόνιας Οδού και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Αξιοποιούμε και αναβαθμίζουμε το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ώστε να αναδειχτεί η Ήπειρος σε μεταφορικό κέντρο της χώρας. Παράλληλα, προχωράμε τα κρίσιμα έργα ύδρευσης, αλλά και τα αρδευτικά έργα για την Άρτα, ώστε να υποστηριχθεί ο πρωτογενής τομέας της Περιφέρειας. Αναβαθμίζουμε τις υποδομές στην παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό με σεβασμό σε κάθε πολίτη και επισκέπτη της περιοχής, με στόχο παράλληλα την επιστροφή των νέων μας στην περιοχή.

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου με μια ματιά στον ακόλουθο σύνδεσμο erga.gov.gr/p/11

Τα έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας στον σύνδεσμο erga.gov.gr/?regions=2&labels=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου