Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2024

Ξεκίνησε στην Πρέβεζα το 1ο Προπονητικό Καμπ Μπόουλινγκ Γυναικών


Μία ξεχωριστή δράση αθλητισμού φιλοξενεί από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου η Πρέβεζα, στην οποία δίνουν ραντεβού 13 επιλεγμένες αθλήτριες του μπόουλινγκ, για να συμμετάσχουν στο 1ο Ολοκληρωμένο Προπονητικό Καμπ Μπόουλινγκ Γυναικών.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α.) η οποία υλοποιείται με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πρέβεζας και βάζει σε νέα τροχιά το άθλημα του Μπόουλινγκ στην Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι αθλήτριες των Εθνικών Ομάδων έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μία τέτοια εμπειρία αγωνιστικής και ευρύτερης αθλητικής επιμόρφωσης.

 

Τις αθλήτριες και τους συνοδούς-προπονητές καλωσόρισε στην πόλη ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Γιάννη Βέργο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Λεωνίδα Αργυρό και εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση του καμπ στην Πρέβεζα.

Ο κ. Γεωργάκος ευχήθηκε στις συμμετέχουσες και συμμετέχοντες καλή διαμονή και δεσμεύθηκε ότι θα παραμείνει ενεργά στο πλευρό της Ε.Ο.Α.Α., στηρίζοντας ανάλογες δράσεις και στο μέλλον, προς όφελος της ανάπτυξης του αθλητισμού.

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Α. κ. Γιώργος Λαμπράκης ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Πρέβεζας και προσωπικά τον Δήμαρχο για την αρωγή του και την συνδιοργάνωση του καμπ, το οποίο όπως τόνισε αποτελεί την εκπλήρωση ενός στρατηγικού στόχου της Ομοσπονδίας, αλλά και την αρχή ενός ταξιδιού ουσιαστικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των Ελληνίδων αθλητριών του Μπόουλινγκ, με έμφαση στις νέες ηλικίες.

 

Στον Δήμαρχο Πρέβεζας απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα που περιλάμβαναν ένα μπλουζάκι της Εθνικής Ομάδας και μία μπάλα μπόουλινγκ και μάλιστα ο κ. Γεωργάκος είχε την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσει, τιμώντας με την παρουσία του την απογευματινή έναρξη του προπονητικού καμπ στην αίθουσα “North West Bowling Preveza” και δοκιμάζοντας και ο ίδιος τις δυνάμεις του στο μπόουλινγκ.

 

Στο 1ο Ολοκληρωμένο Προπονητικό Καμπ Μπόουλινγκ Γυναικών παίρνουν μέρος 13 διακεκριμένες αθλήτριες (Χρυσάννα Αυγερινού, Ιουλία Βαρδουλάκη, Αλεξάνδρα Γιανναδάκη, Μαρίνα Καββαδά, Ειρήνη Λαμπράκη, Αθηνά Λαυρεντιάδου, Άρτεμις Μάνθου, Αναστασία Μπιτσάκου, Βασιλική Παντιέρα, Γεωργία Σαγώνα, Καλλιόπη Συνιοράκη, Στέλλα Τσικούνα, Χαρά Τσιρκινίδου), στις οποίες περιλαμβάνονται οι έξι κορυφαίες της Τελικής Φάσης του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Γυναικών, η πρώτη αθλήτρια από την αντίστοιχη Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, καθώς και άλλες έξι αθλήτριες κάτω των 21 ετών, που επελέγησαν με βάση ηλικιακά κριτήρια.

 

Μαζί τους στο καμπ βρίσκονται ως εκπαιδευτές τέσσερις προπονητές (Αριστείδης Βλαχάκης, Νίκος Κεκέσης, Κωνσταντίνος Μπούκλας, Νίκος Μπούφεσης), που θα έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τις αθλήτριες με τον καταλληλότερο τρόπο, ώστε να εξελιχθούν σταδιακά σε καλύτερες και απόλυτα ολοκληρωμένες αθλήτριες.

 

Το πρόγραμμα των προπονήσεων ξεκίνησε με χαμόγελα και πολλή διάθεση το απόγευμα της Δευτέρας (02/09) στις εγκαταστάσεις του “North West Bowling Preveza”, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων για πρώτη φορά τη χρήση του άρτι αφιχθέντος συστήματος Specto Bowling, του κορυφαίου «εργαλείου» διεθνώς για την υποστήριξη των προπονήσεων των αθλητών-αθλητριών μπόουλινγκ, το οποίο αποκτήθηκε πρόσφατα από την Ε.Ο.Α.Α..

 

Το 1ο Ολοκληρωμένο Προπονητικό Καμπ Μπόουλινγκ Γυναικών θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή (06/09) και εκτός από τα πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα θα χαρακτηριστεί από παράλληλες επιμορφωτικές δράσεις και σεμινάρια με προσωπικότητες κορυφαίου επιπέδου, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη σε όλες τις αθλήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου