Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024

Καββαδάς: "Από 300 έως 600 ευρώ το μηνιαίο επίδομα για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Λευκάδας"


Μηνιαίο επίδομα 300 έως 600 ευρώ επιπλέον του μισθού τους δικαιούνται οι γιατροί που υπηρετούν ή θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο Λευκάδας, σύμφωνα με την ΚΥΑ του Υπουργείου Υγείας

Η Λευκάδα συμπεριλήφθηκε στις άγονες περιοχές κατηγορίας Α’ χάρη σε τροπολογία που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς τον Οκτώβριο του 2020, η οποία εντάχθηκε στο Ν.4737/2020 (άρθρο 40). Το μέτρο αφορά επίσης τα ΚΥ Λευκάδας και Βασιλικής.

Η νέα ΚΥΑ του Υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ 5075 Β’/05.09.2024) προβλέπει την παροχή μηνιαίου επιδόματος 300 ευρώ σε όλους τους ειδικευμένους γιατρούς και οδοντιάτρους, καθώς και 300 € επιπλέον το μήνα για 18 ειδικότητες: εσωτερικής παθολογίας, γενικής/οικογενειακής ιατρικής, παιδιατρικής, αναισθησιολογίας, νεφρολογίας, παθολογικής ανατομικής, ακτινολογίας, ιατρικής βιοπαθολογίας/εργαστηριακής ιατρικής, ψυχιατρικής παιδιού/εφήβου, κυτταρολογίας, παθολογικής ογκολογίας, πνευμονολογίας-φυματιολογίας, νευροχειρουργικής, νευρολογίας, χειρουργικής, χειρουργικής παίδων, χειρουργικής θώρακος και καρδιολογίας που υπηρετούν σε ΜΕΘ ενηλίκων/παίδων.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Το 2020, γνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού και τα σοβαρά προβλήματα με τις προκηρύξεις θέσεων ιατρών που έβγαιναν άγονες, προβλήματα που είχα μεταφέρει και συζητήσει με το Υπουργείο Υγείας, ανέλαβα μια πρωτοβουλία που αποδείχθηκε διορατική: με τροπολογία που κατέθεσα, ζήτησα και πέτυχα να συμπεριληφθεί όλη η Λευκάδα στις προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’ για τη θέσπιση κινήτρων για τους ιατρούς – μέχρι τότε αυτό ίσχυε μόνο για τη Βασιλική.

Σήμερα, η πρωτοβουλία αυτή αποκτά το ουσιαστικό της περιεχόμενο, εκπληρώνοντας τον σκοπό της, χάρη στην απόφαση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, να πολλαπλασιάσουν το επίδομα προσέλκυσης και παραμονής γιατρών σε άγονες περιοχές. Μιλάμε για 3.600 έως 7.200 ευρώ επιπλέον κάθε χρόνο. Σήμερα το ετήσιο οικονομικό κίνητρο είναι 800-1.000 ευρώ.

Οι λύσεις στα προβλήματα χρειάζονται αντανακλαστικά και πολιτική βούληση και αποδεικνύουμε ότι τα διαθέτουμε: Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι η δημόσια Υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα – και το επιβεβαιώνει με πράξεις.»

Το ΦΕΚ με την ΚΥΑ του Υπουργείου Υγείας μπορείτε να δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου