Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2024

Ενημερωτική δράση στην Πρέβεζα για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού


Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενημερωτική δράση με θέμα την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την 1η ΤΟΜΥ Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πρέβεζας και τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ».

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως, ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας. Η τακτική προληπτική εξέταση και η ενημέρωση μπορούν να σώσουν ζωές, καθιστώντας τη γνώση το ισχυρότερο όπλο κατά της νόσου.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο κ. Δημήτριος Κούκουρας, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποίησε εξέταση ψηλάφησης μαστού σε γυναίκες που μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Πρέβεζας. Ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση στη Θεοφάνειο Δημοτική Αίθουσα Τέχνης, όπου ο κ. Κούκουρας ανέπτυξε τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Η κα Εμμανουέλα Μιχαηλίδου, Ψυχολόγος M.Sc. και Ψυχοθεραπεύτρια του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», αναφέρθηκε στους ψυχολογικούς παράγοντες που αποτρέπουν τις γυναίκες από τον προληπτικό έλεγχο. Τέλος, μέλος του Συλλόγου μοιράστηκε τη βιωματική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού, προσφέροντας ένα συγκινητικό μήνυμα ελπίδας και δύναμης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, κ. Δημήτριος Σουμαλεύρης, υπογραμμίζοντας τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το «Καφενείο ΜΕΝΤΑ» και τη φαρμακευτική εταιρεία NOVARTIS για την ευγενική τους υποστήριξη, που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της δράσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου