Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2024

Προσωρινός ανάδοχος για την ανάπλαση της οδού Καλημέρη στην Πρέβεζα


Την επιλογή προσωρινού αναδόχου για το έργο ανάπλασης της οδού Καλημέρη (πρώην Κλεμανσώ) ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Πρέβεζας.

Μετά τον άγονο διαγωνισμό ο Δήμος προχώρησε στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης από την οποία επελέγη ο προσωρινός ανάδοχος του έργου.
Οπως υπογραμμίζεται στην απόφαση υπάρχει άμεση και επείγουσα ανάγκη για την επιλογή αναδόχου και υπογραφής σύμβασης προκειμένου να γίνει η έναρξη ειδικών εργασιών (π.χ χωματουργικών, υδραυλικών εργασιών κλπ ) πριν την χειμερινή περίοδο .

Πρόκειται για ένα έργο προυπολογισμού 200 χιλ. ευρώ το οποίο θα αλλάξει ριζικά τον πολυσύχναστο δρόμο “Καλημέρη” μήκους 220 μέτρων ο οποίος συνδέει την οδό Νικοπόλεως με την Πολυτεχνείου. Ο δρόμος παρουσιάζει αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων και πεζών λόγω στέγαση και γειτνίασης με το 1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, τον 1ο Παιδικό Σταθμό αλλά και το Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η διαμόρφωση πεζοδρομίου πλάτους 1,50 μέτρων για την ασφαλή κίνηση των πεζών, η ανακατασκευή του καταστρώματος του εναπομείναντος τμήματος της οδού πλάτους 3,5 μέτρων με πλακόστρωση με φυσικούς κυβόλιθους και η μετατροπή της οδού σε ήπιας κυκλοφορίας σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΣΒΑΚ(Σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του Δήμου Πρέβεζας).

Έτσι επιλύεται ένα μεγάλο πρόβλημα άμεσα συνυφασμένο με την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών με την καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών για την ασφαλή κινητικότητα των πεζών συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ και εξασφαλίζεται η κίνηση των πεζών σε προσβάσιμα πεζοδρόμια αλλά και η διαχείριση της στάθμευσης και η αποτροπή φαινομένων παράνομης στάθμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου