Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού έχει στόχο την προώθηση του αθλητισμού και των σωματικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ευρώπη. 

Αυτή η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, υπόβαθρο ή επίπεδο φυσικής κατάστασης. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε τακτικές σωματικές δραστηριότητες και να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες για άσκηση στην καθημερινή τους ζωή. Ο απώτερος στόχος είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να #BeActive και να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Επί του παρόντος, το ποσοστό των Ευρωπαίων που ασχολούνται με τη σωματική δραστηριότητα ή τον αθλητισμό είναι στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, με το 59% από αυτούς να συμμετέχουν ποτέ ή σπάνια. Επιπλέον, η συμμετοχή είτε έχει παραμείνει στάσιμη είτε μειώθηκε σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια εκδήλωση πολλαπλών επιπέδων που λαμβάνει χώρα σε ολόκληρη την ΕΕ, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί για να απευθύνεται σε όλο το κοινό και περιλαμβάνει θέματα και δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να είναι πιο ενεργοί. Η Εβδομάδα εστιάζει σε τέσσερα θέματα – Εκπαιδευτικό Περιβάλλον, Χώρος Εργασίας, Υπαίθριος Χώρος, Αθλητικοί Σύλλογοι και Κέντρα Γυμναστικής – που είναι τα βασικά μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν τις συνήθειες τους και το #BeActive! Το Flagship Event βρίσκεται στο επίκεντρο της Εβδομάδας και το θέμα του αλλάζει κάθε χρόνο.

Παρακαλούνται οι Σύλλογοι να  δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να παρουσιάσουν το    πρόγραμμά τους .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο  Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Πρέβεζας στο τηλέφωνο : 2682 0 25325

Από το

Γραφείο Πολιτισμού-Αθλητισμού

Δήμου   Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου