Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2024

Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.-Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ» ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Τα Κ.Δ.-Η.Φ. είναι Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας, εκπαίδευσης, κατάρτισης και αποκατάστασης σε ανηλίκους και ενήλικες με συγγενή κινητική, νοητική, αναπτυξιακή, αισθητηριακή και μικτού τύπου αναπηρία. Εποπτεύονται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. 

Δεν είναι κέντρα κλειστής νοσηλείας, άρα δεν φροντίζουν ασθενείς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ «ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ» Πρέβεζας υποδέχεται άτομα κάθε ηλικίας με αυτισμό, με νοητική υστέρηση, με άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, με σύνδρομο Down, με συγγενή νευρομυϊκά νοσήματα (όπως μυϊκές δυστροφίες και μυασθένεια Gravis), με συγγενή τύφλωση ή κώφωση. Επίσης, υποδέχεται και ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, κατά περίπτωση.

Το Κ.Δ.-Η.Φ. λειτουργεί 12 μήνες το έτος, 5 ημέρες την εβδομάδα, με ανώτατο όριο ημερήσιας λειτουργίας τις 16 ώρες. Η «Συμπόρευση» Πρέβεζας εξυπηρετεί 60 ωφελούμενους σε πρωινή και 60 ωφελούμενους σε απογευματινή λειτουργία, δηλαδή συνολικά 120 ωφελούμενους ημερησίως. Κάθε ωφελούμενη/ος μπορεί να εξυπηρετηθεί στη Δομή έως 8 ώρες, με βάση το πρόγραμμά της/του.

Οι ωφελούμενοι ακολουθούν ατομικές ή/και ομαδικές συνεδρίες εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας κλπ., ανάλογα με το ιατρικό θεραπευτικό τους πρωτόκολλο, απασχολούνται δημιουργικά, αναπτύσσουν ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες, συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ολοκληρώνουν την θεραπεία αποκατάστασής τους κ.ά. Έτσι, με την επίβλεψη των ιατρών και την καθημερινή φροντίδα του εξειδικευμένου προσωπικού, ο κάθε ωφελούμενος θα διατηρεί στο Κέντρο τον δικό του ιατρικό φάκελο παρακολούθησης της πορείας του κατά την συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Κ.Δ.-Η.Φ. και θα αισθάνεται ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

Η «ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ» στεγάζεται στην οδό Επτανήσου 16, κοντά στο γήπεδο, γεγονός που την καθιστά εύκολα προσβάσιμη όχι μόνον στους δημότες της πόλης, αλλά και στους κατοίκους των λοιπών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας της Πρέβεζας. Δηλαδή, το Κ.Δ.-Η.Φ. υποδέχεται συμπολίτες από όλες τις γύρω περιοχές (Π.Ε. Πρέβεζας), καθώς και από την περιοχή της Βόνιτσας-Λευκάδας. Η Δομή διαθέτει μεγάλο van μεταφοράς ατόμων με αναπηρία, ώστε, με τη φροντίδα οδηγού και συνοδηγού, να μεταφέρονται με ασφάλεια οι ωφελούμενοι, προς και από τη Δομή, όταν υπάρχει ανάγκη.

Οι ωφελούμενοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Κ.Δ.-Η.Φ., δεν επιβαρύνονται οικονομικά. Εντάσσονται στο πρόγραμμα του Κ.Δ.-Η.Φ. ανά πάσα ώρα και στιγμή και η χρονική διάρκεια συμμετοχής τους ελέγχεται από τους Ιατρούς της Δομής. Μηνιαίως, το Κέντρο φροντίζει, ώστε να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ωφελούμενους, μέσω της σύμβασης που έχει υπογράψει με τον Οργανισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2682046545, καθημερινά, 09.00 – 13.00. Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε και να σας ξεναγήσουμε στους άρτιους (μηχανολογικά και αισθητικά) χώρους μας, γνωρίζοντας το εξειδικευμένο προσωπικό μας.

Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ Πρέβεζας

Επτανήσου 16, Πρέβεζα

Τηλ. 26820 46545

Fb: ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ Συμπόρευση Πρέβεζας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου