Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2024

Δράσεις για τον Αμβρακικό σε Άρτα και Ζηρό


Εκδηλώσεις για τον Αμβρακικό Κόλπο θα πραγματοποιηθούν από τους Δήμους Αρταίων και Ζηρού από 13-15 Σεπτεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις με θέμα “Υδάτινα Οικοσυστήματα, Κλιματική Κρίση και Τουριστική Ανάπτυξη” διοργανώνονται με τη συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Ζηρού.

Ειδικότερα την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θεματικές ενότητες “Η εποχή της κλιματικής κρίσης και τα νέα χαρακτηριστικά της” και η “Τουριστική αξιοποίηση υδάτινων οικοσυστημάτων για βιώσιμη τοπική ανάπτυξη” με επιμέρους ενότητες και τη συμμετοχής επιστημόνων από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.
Στις επιμέρους εισηγήσεις θα αναπτυχθούν ζητήματα όπως η αξιολόγηση, διαχείριση και αξιοποίηση της υδρόβιας και παρυδάτιας πανίδας των ποταμών Αράχθου και Λούρου στην περιοχή των δήμων Αρτας και Ζηρού, η κλιματική αξίξα των δασικών οικοσυστημάτων και του αστικού πρασίνου κλπ. ενώ θα ακολουθήσει η ίδρυση Συλλόγου Φίλοι του ποταμού Λούρου.
Στις 14 Σεπτεμβρίου θα γίνουν εκδηλώσεις στο Δήμο Αρταίων, ενώ την επόμενη μέρα οι εισηγητές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν βιωματική περιήγηση στον Αμβρακικό Κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου