Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των Ρομά - Γεωργάκος "Γίνεται μια προσεχτική διαχείριση"


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ήρθε το ζήτημα της διαβίωσης των Ρομά που βρίσκονται στην Βιομηχανική Περιοχή. 

Η κα Πέλλα Καλογήρου από την ανοιχτή συνέλευση πολιτών Πρέβεζας αλληλεγγύης στους Ρομά της ΒΙΠΕ περιέγραψε την κατάσταση και όπως είπε "Η διαβίωση τους κρίνεται μη  βιώσιμη" 

Στον καταυλισμό βρίσκονται δώδεκα περίπου οικογένειες με πενήντα παιδιά που δεν διαθέτουν νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και αποχέτευση.

Επίσης, στο δημοτικό συμβούλιο παραβρέθηκαν και κάτοικοι Ρομά που ζουν στον καταυλισμό μεταφέροντας  την αγωνία όλων των υπολοίπων .


"Η κατάσταση είναι πλέον μη βιώσιμη, οι άνθρωποι αυτοί εγκαταστάθηκαν στον χώρο που τους υποδείχθηκε το 2002 χωρίς να έχουν διαμορφωθεί υποδομές. Σήμερα είναι χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς αποχέτευση.. Είναι σε κατάσταση απόλυτης ένδειας και κινδυνεύουν ζωές" είπε η κα Καλογήρου.


Γίνεται μια προσεχτική διαχείριση όσον αφορά την μετεγκατάσταση και πως η Ευρωπαική Ένωση θεωρεί ότι οι μετεγκαταστάσεις πρέπει να γίνονται στον αστικό ιστό ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος και συνέχισε λέγοντας ότι έχει αναφέρει σε επιχειρηματίες που βρίσκονται στην ΒΙΠΕ αλλά και σε Πρεβεζάνους να πάρουν για εργασία άτομα από τους Ρομά, "Αν έρθει κάποιος αύριο από τον καταυλισμό και ζητήσει δημοτική έκταση προκειμένου να κάνει μια κτηνοτροφική μονάδα, αμέσως ο χώρος θα του δοθεί και θα τον βοηθήσουμε". 


Μια οικογένεια από τους Ρομά που εγκαταστάθηκε στον Μύτικα είχαμε τρομερά προβλήματα, ωστόσο η σχέση μεταξύ δημοτών και Ρομά θα πρέπει να είναι μια σχέση εμπιστοσύνης, δήλωσε ο κος Γεωργάκος, ενώ τόνισε ότι "Έχουμε απλώσει χείρα βοηθείας, έχουμε κάνει πράγματα όμως μπορεί να χρειάζεται να κάνουμε ακόμη περισσότερα". 

Τέλος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας γνωστοποίησε ότι σε αρκετούς προκειμένου να αποφύγουν την φυλακή τους έχει βάλει για κοινωνική εργασία. Μας ενδιαφέρει οι οικογένειες αυτές και να δουλεύουν και τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο, είπε ο κος Γεωργάκος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου