Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία πεζοδρομίων στον Δήμο Πάργας


Ξεκίνησαν τα έργα από το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στην θέση « Μπούντα» που αφορούν στην κατασκευή πεζοδρομίων σε θέσεις στο υφιστάμενο δίκτυο του Δήμου το οποίο αποσκοπεί στην βελτίωση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και την μείωση των ατυχημάτων. 

Το πρόγραμμα  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαiκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο «Sub 2-16631 Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», που είναι ενταγμένο στον Άξονα 4.6.«Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας» . Συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 2.243.252,58€. Οι θέσεις όπου θα υλοποιηθεί το έργο είναι:

1.      Στον αστικό ιστό της πόλης Καναλακίου με μήκος 3,125 μέτρων.

2.      Στην Τ.Κ Μουζακαίiκων με μήκος 890 μέτρων.

3.      Στην είσοδο της πόλης του Καναλακίου με μήκος 1,550 μέτρων στην θέση Μοναστήρι «Μπούντα».

4.      Στην Τ.Κ Βουβοποτάμου με μήκος 905 μέτρων.

5.      Στην Τ.Κ Αγίας Κυριακής με μήκος 1,025 μέτρων

6.      Στον αστικό ιστό της πόλης της Πάργας με μήκος 1,850 μέτρων.

Στόχος του έργου είναι η ισορροπημένη εναρμόνιση των προτεινόμενων υποδομών με τις υφιστάμενες καθώς οι  παρεμβάσεις που θα γίνουν αποτελούν από μόνες τους ολοκληρωμένες και λειτουργικές λύσεις ώστε να προκύψει ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο και λειτουργικό αποτέλεσμα. Η υλοποίηση του έργου αφορά επεμβάσεις σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας και με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας λόγο της μεγάλης κίνησης πεζών και οχημάτων στις ανωτέρω θέσεις του οδικού δικτύου του Δήμου Πάργας και με συνολικό μήκος 9.345 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου