Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

Πρέβεζα - Μπάρκας για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Η εσωκομματική μας κουζίνα επικαλύπτει τη δουλειά που κάνουμε


Αντίθετος με όσους δηλώνουν ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την έκπτωση Κασσελάκη μπορεί να αρθεί από το Συνέδριο του κόμματος, εμφανίστηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

«Αντί για εκατέρωθεν αλληλοσπαραγμό, χρειάζεται συζήτηση για βγούμε στο ξέφωτο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε, σχολιάζοντας ωστόσο ότι στο ΠΑΣΟΚ ισχύει ανάλογη διαδικασία «αλλά πιο συντεταγμένα και ήπια». Μεταξύ των συνεδρίων η Κεντρική Επιτροπή έχει κυρίαρχο ρόλο και αποφάνθηκε έκπτωση Κασσελάκη.

«Αν δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας είναι ατελέσφορη συζήτηση. Να το κουβεντιάσουμε, αλλά αυτά γίνονται στα συνέδρια», επέμεινε και πρόσθεσε: «Ο κ. Κασσελάκης ήταν πρόεδρος. Είναι δυνατόν να μην έχει δικαίωμα υποψηφιότητας; Η αλλαγή τρόπου εκλογής προέδρου έγινε μέσω συνεδρίου και δεν ήμουν πλειοψηφούσα άποψη, διαφώνησα, όμως είμαι σε ένα κόμμα που λειτουργεί έτσι».

«Πρέπει να βάλουμε πολιτικές πλατφόρμες για επανατοποθέτηση των πολιτικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια συζήτηση και στην κοινωνία. Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να παίξει τον θεσμικό της ρόλο, γιατί αυτή τη στιγμή περί άλλων συζητάμε», είπε ο βουλευτής.

«Όλα τα μέλη της ΚΟ ήταν ήδη τομεάρχες ή αναπληρωτές και έκαναν σοβαρή δουλειά ως αντιπολίτευση. Άνοιξαν τα σχολεία, έπεσαν σοβάδες, εγκυμονούσα από την Πρέβεζα γέννησε στην Λάρισα και αντί να συζητάμε αυτά, και οι ερωτήσεις των βουλευτών μας να απαντώνται εντός 25 ημερών στη Βουλή, η εσωκομματική μας κουζίνα επικαλύπτει τη δουλειά που κάνουμε», τόνισε ο κ. Μπάρκας.

«Ταλαιπωρήθηκα, συνέβησαν διάφορα όμως παρέμεινα στον ΣΥΡΙΖΑ όπου ξεκίνησα το 1998 ως μαθητής και μέλος της Νεολαίας του τότε Συνασπισμού. Oφείλω να τονίσω ότι ο κ. Κασσελάκης σεβάστηκε ότι δεν τον στήριξα», ανέφερε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί πολλές διασπάσεις. Δεν ήμουν κανένα πρωτοπαλίκαρο, ήμουν στέλεχος που εκφράστηκα δημόσια δεν κρύφτηκα, εξέφραζα την άποψη μου ανοιχτά, είπε, ενώ για την υποψηφιότητα Πολάκη απάντησε: «Να δούμε τι λέει, πού θα στραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ και θα το κουβεντιάσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου