Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Οκτωβρίου 01, 2024

“Χαρτογράφηση” του οδικού δικτύου στην 1η και 2η Επαρχιακή Οδό από την Π.Ε Πρέβεζας


Ολοκληρώνεται η συλλογή στοιχείων και κυκλοφοριακού φόρτου καθώς και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης της 1ης και 2ης επαρχιακής οδού Π.Ε Πρέβεζας την οποία πραγματοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα πολυσύχναστες οδούς όπου κατά καιρούς σημειώνονται τροχαία ατυχήματα.

Η καταγραφή για την 1η επαρχιακή οδό ξεκινά από την οδό Ατιντάνων στη Βρυσούλα και καταλήγει στους Αγίους Αποστόλους και η 2η από τη διασταύρωση της με την οδό Μητροπολίτου Μελετίου έως την συμβολή της με την Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και από Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας έως τον Αρχαιολογικό χώρο Νικόπολης, δηλαδή μέχρι τη συμβολή της 2ης επαρχιακής οδού με την Εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων.
Στόχος είναι η δημιουργία χαρτογραφικών υπόβαθρων τα οποία θα μπορέσει να αξιοποιήσει τη Περιφέρεια για την δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος διαχείρισης χωρικών δεδομένων και ανάπτυξης εφαρμογών σε περιβάλλον Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS).
Εκεί θα εντοπίζονται όλα τα δεδομένα που αφορούν τους δρόμους αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν ενώ σε συνεργασία με την αστυνομία και τις τεχνικές υπηρεσίες θα επισημανθούν σημεία όπου καταγράφεται σημαντικός αριθμός ατυχημάτων
Όπως αναφέρει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου με τα στοιχεία αυτά θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο των απαιτούμενων για την αναβάθμισή τους έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου