Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2024

Καββαδάς: "Μέχρι το τέλος του 2025 η νότια Λευκάδα θα έχει ένα νέο, σύγχρονο Κέντρο Υγείας"


Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, ένα έργο που υλοποιείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 1.700.000 ευρώ. 

Ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, επισκέφθηκε το εργοτάξιο, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιώργο Σολδάτο, και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικής, κ. Σταμάτη Αργυρό, ενημερώθηκε για το έργο, συζήτησε το χρονοδιάγραμμα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Μία από τις πρώτες προτεραιότητες που είχα θέσει από την αρχή της βουλευτικής μου πορείας ήταν η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής. Το ΚΥ λειτουργούσε από το 1987 χωρίς ποτέ να έχουν γίνει επισκευές στο κτίριο. Η κατάσταση που αντίκριζαν τόσο οι ασθενείς όσο και προσωπικό δεν άρμοζε σε ένα χώρο που υπηρετεί την υγεία.

Το 2019, με την αλλαγή της Κυβέρνησης, ξεκινήσαμε για να κάνουμε το στόχο πραγματικότητα: να προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της νότιας Λευκάδας ένα Κέντρο Υγείας πλήρως λειτουργικό, ανανεωμένο και σύγχρονο.

Υπήρξαν πολλοί σταθμοί σε αυτή τη διαδρομή: οι μικρής έκτασης εργασίες αξίας 60.000 ευρώ που έγιναν το 2020, η αρχική μελέτη του κ. Χρήστου Κατηφόρη που αποτύπωνε τις ανάγκες και που κατέθεσα τον Ιούνιο του 2020 στο Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ, οι επανειλημμένες παρεμβάσεις στις διαδοχικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Το αποτέλεσμα ήρθε τον Ιούλιο του 2022 και ήταν ιδανικό: πετύχαμε την ένταξη της ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Βασιλικής στο Ταμείο Ανάκαμψης. Τον Μάρτιο του 2023 το έργο εγκρίθηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας – ήταν το πρώτο σε όλα τα Ιόνια Νησιά. Τον Μάιο ξεκίνησε ο διαγωνισμός και τον Απρίλιο του 2024 υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη και την ανακατασκευή.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συντέλεσαν σε αυτήν την επιτυχία, και ιδιαίτερα  τους Υπουργούς Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, κ. Θάνο Πλεύρη, και κ.Άδωνι Γεωργιάδη, τους Αναπληρωτές, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, καθώς και τον Διοικητή και τις τεχνικές υπηρεσίες της 6ης ΥΠΕ, που μας βοήθησαν.

Πλέον, οι εργασίες, που θα ανέλθουν συνολικά σε πάνω από 1.700.000 ευρώ, ξεκίνησαν και, πέρα από την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, αφορούν και την προμήθεια νέου εξοπλισμού. Επόμενος στόχος: η στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό.

Μέχρι το τέλος του 2025 η Βασιλική και όλη η νότια Λευκάδα θα έχει ένα νέο, σύγχρονο Κέντρο Υγείας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Μια ακόμη υπόσχεση που έδωσα πριν λίγα χρόνια στους Λευκαδίτες γίνεται πράξη.

Με μεθοδικότητα, με επιμονή και με όραμα για τη Λευκάδα μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα, έχοντας σύμμαχό μας μία Κυβέρνηση που κρατά σταθερά την Υγεία σε πρώτη προτεραιότητα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου